Ingredientai

Druska žiupsnelis
Mėtos žiupsnelis
Česnakai 3 skiltelės
Citrinų sultys 1 šaukštelis
Sezamų aliejus 1 šaukštas
Sojos padažas 3 šaukštai
Sezamo sėklos 1 šaukštelis
Porcijos: 4
Kitoks garnyras.

Gaminimo eiga

Nupjaukite trijų didelių baklažanų galiukus, pačius baklažanus perpjaukite į keturias dalis. Paskaninkite druska, sudėkite į kiaurasamtį ir palikite 20-30 minučių, kad nuvarvėtų.

Tuomet nuplaukite, sudėkite į garpuodį ir garuose virkite 15-20 minučių, kol baklažanai suminkštės. Smulkiai supjaustykite trijų mėtos šakelių lapelius. Taip pat smulkiai supjaustykite dviejų svogūnų laiškus ir tris skilteles česnako.

Inde sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, vieną šaukštą sezamo aliejaus, arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, 3 valgomuosius šaukštus sojos padažo, smulkintą česnaką ir svogūnų laiškus. Paskaninkite druska bei pipirais.

Garuose troškintus baklažanus supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubelį, apliekite padažu, apibarstykite šaukštu kepinto sezamo ir mėtos lapeliais, viską gerai išmaišykite. Garnyras paruoštas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai