Porcijos: 10
Gardus pasiūlymas pietums.

Gaminimo eiga

Baklažanus nuplaukite, nusausinkite. Supjaustykite išilgai 1 centimetro storio riekelėmis.

Morkas nuskuskite, su skustuku supjaustykite išilgai plonais griežinėliais.

Įkaitinkite keptuvėje tris šaukštus aliejaus, jame apkepkite baklažanus po 3 – 4 minutes iš abiejų pusių, kol suminkštės. Apibarstykite druska, pipirais.

Riešutus 2 – 3 min. paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol pagels. Nupulkite česnako skilteles, duoną supjaustykite mažais gabalėliais. Duoną, riešutus ir česnaką sudėkite į aukštą indą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Paskui masę sumaišykite su tarkuotu sūriu.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite. Perpjaukite mėsos gabalą išilgai, užklokite plėvele ir gerai išdaužykite virtuviniu peiliu. Paskui plėvelę nuimkite, mėsą pasūdykite ir apibarstykite pipirais.

Ant mėsos sudėkite baklažano ir morkų riekeles. Ant viršaus storai užtepkite riešutų masės, tada susukite vyniotinį, iš viršaus keliose vietose jį įpjaukite. Vyniotinį suvyniokite į foliją, įdėkite į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje pusantros valandos. Likus dvidešimčiai minučių, atvyniokite foliją, kad mėsa apskrustų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai