Ingredientai

Morkos 1 vnt.
Pipirai 5 vnt.
Druska pagal skonį
Miltai 2 šaukštai
Aliejus 1 šaukštas
Cukrus žiupsnelis
Druska pagal skonį
Česnakai 2 skiltelės
Batonas 8 riekelě
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Pirmiausiai išsivirkite sultinį. Jautienos šonkaulius gerai nuplaukite. Svogūną nuplaukite ir nulupkite. Morką nuplaukite ir nuskuskite, svogūną ir morką perpjaukite į dvi dalis. Į puodą dėkite mėsą, svogūną, morką, paskaninkite druska, sudėkite pipirus ir lauro lapą.

Užpilkite vandeniu, pastatykite ant viryklės, sultiniui leiskite užvirti. Kai sultinys užvirs, sumažinkite ugnį, nugraibykite susidariusias putas. Sultinį virkite ant silpnos ugnies 30-35 minutes. Iš paruošto sultinio išgriebkite mėsą, daržoves ir prieskonius. Sultinį perkoškite.

Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, paskaninkite druska, kepkite, kol svogūnai suminkštės. Į svogūnus galima įpilti 1-2 šaukštus sultinio – sultinys neleistų svogūnams apdegti. Tuomet suberkite miltus, gerai išmaišykite.

Tuomet svogūnus pagardinkite žiupsneliu cukraus, maltais juodaisiais pipirais, dar kartą išmaišykite.

Svogūnus sudėkite į puodą su karštu sultiniu, leiskite užvirti. Tuomet apie 30 minučių sriubą virkite ant silpnos ugnies. Pabaigoje į sriubą sudėkite lydytą sūrelį arba grietinėlę. Virkite tol, kol sūris ištirps. Pagamintą sriubą sutrinkite trintuvu.

Dabar pasigaminkite duonos skrebučių. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir apkepkite česnako skiltelę. Česnaką išimkite. Česnakiniame aliejuje apkepkite kubeliais pjaustytą baltą duoną arba batoną. Skrebučius dar kelias minutes ant kepimo popieriumi išklotos skardos paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Karštą sriubą išpilstykite į dubenėlius, patiekite su skrebučiais, apibarstytais sūriu su mėlynuoju pelėsiu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai