Ingredientai
Rabarbarai
6
vnt.
Braškės
1
stiklinė
Rudasis cukrus
1.5
stiklinės
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Miltai
2.5
stiklinės
Sviestas
100
g
Druska
žiupsnelis
Kakava
3
šaukštai
Tarkuota apelsino žievelė
2
šaukštai
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Braškes supjaustykite skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite rabarbarų, braškių gabalėlius, tarkuotą apelsino žievelę, 1 stiklinę cukraus ir 2 šaukštus miltų. Trintuvu išplakite sviestą su likusiu cukrumi, suberkite miltus, kakavą, druską ir vanilinį cukrų, gerai išmaišykite.
Kepimo formą su nuimamais kraštais ištepkite sviestu. Išklokite tešlą ant formos dugno ir kraštų, į vidų sudėkite rabarbarų ir braškių įdarą. Įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje kepkite pyragą 45 min.
Tai populiariausias amerikietiškas pyragas su rabarbarais ir braškėmis. Mes tik pakeitėme tešlą į šokoladinę.
Atsiliepimai