Ingredientai
Vištienos krūtinėlių filė
1
vnt.
Mocarelos sūris
1
pakelis
Lapinės salotos
2
saujos
Pomidorai
1
vnt.
Agurkai
1
vnt.
Raudonieji svogūnai
1
vnt.
Batono skrebučiai
1
sauja
Vištienos prieskoniai
žiupsnelis
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Česnakai
2
skiltelės
Petražolės
sauja
Druska
pagal skonį
Citrinų sultys
1
šaukštas
Majonezas
2
šaukštai
Vanduo
4
šaukštai
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir, pabarstę vištienos prieskoniais, palaikykite 30–40 min. Paruoškite skrebučius: kubeliais supjaustytas batono riekeles pakepinkite su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Į salotoms skirtą lėkštę sudėkite suplėšytas salotas, skiltelėmis supjaustytą pomidorą, agurką ir pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
Tada suberkite skrebučius ir alyvuogių aliejuje pakepintus vištienos gabalėlius. Ant viršaus uždėkite mažų mocarelos rutuliukų ir viską apšlakstykite padažu.
Padažą gaminkite taip: išspauskite česnakus, įberkite smulkiai sukapotų petražolių, druskos, įdėkite majonezo, įspauskite citrinos sulčių, įpilkite truputį vandens ir viską gerai išmaišykite.
Atsiliepimai