Ingredientai

Kalakutas 1 vnt.
Druska 200 g
Juodieji pipirai šaukštelis
Česnakai 5 skiltelės
Citrinos 2 vnt.
Kepant kalakutą derėtų nepamiršti kelių taisyklių. Jei kalakutą prikimšime žalio įdaro, tai neiškeps nei kalakutas nei įdaras. Šiam paukščiui įdaryti tinka tik tai, kas jau paruošta.

Gaminimo eiga

Be to, įdaro negali būti per daug, nes būtina, kad kepamo paukščio viduje cirkuliuotų oras. Tad, norėdami apskaičiuoti įdaro kiekį paruoškite jo po 1 stiklinę kiekvienam kalakuto masės kilogramui.

Įdarui labai tinka konservuoti kaštainiai, sumaišyti su ryžiais, razinomis, persikais, bruknėmis ar spanguolėmis, įvairiais džiovintais vaisiais, džiūvėsėliais. Kepant šį „didžiapaukštį“ šeimininkei reikės nemažų pastangų, nes jį reikės nuolat laistyti. Turint galvoje, kad kalakutas kepa pusę dienos, tai tikras didvyriškumas.

Kalakutą (apie 4-5 kg) pamerkite į marinatą, kad apsemtų, ir laikykite apie 12 val. vėsioje patalpoje. Po to išimkite iš marinato, įtrinkite prieskoniais ir įvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 250 °C.

Įvyniotą kalakutą įdėkite į skardą krūtinėle į viršų, įpilkite 1 litrą vandens. Sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite 2 val. Po to foliją viršuje perkirpkite, atlenkite ir dar kepkite apie 1 val., kol paukštis gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai