Ingredientai

Miltai 175 g
Vanduo šaukštas
Obuoliai 6 vnt.
Porcijos: 8
Gardus prancūziškas obuolių pyragas.

Gaminimo eiga

Paruoškite tešlą: persijokite miltus ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Minkykite pirštais, kol masė primins trupinius. Įmaišykite cukrų. Tada įmuškite kiaušinio trynį ir supilkite vandenį. Gerai išminkykite, suvyniokite į foliją ir palaikykite šaldytuve, kol ruošite įdarą.

Paruoškite įdarą: į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą ir cukrų. Kaitinkite, kol cukrus išsilydys ir gausite auksinės spalvos sirupą. Sudėkite obuolius, pamaišykite ir kelias minutes pakaitinkite, kol obuoliai pradės karamelizuotis.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą, kad gautumėte truputį didesnį nei kepimo forma (20 cm skersmens) apskritimą. Į kepimo formą sudėkite karamelizuotus obuolius, tada juos uždenkite tešla ir dailiai prispauskite kraštelius prie formos sienelės.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min, kol pyragas bus auksinės spalvos. Leiskite 5 min atvėsti, o tada ant viršaus uždėkite didelę lėkštę ir ant jos išverskite pyragą.

Patiekite šiltą su plakta grietinėle ar ledais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai