Ingredientai
Baklažanai
4
vnt.
Ryžių vynas
2
šaukštai
Sojos padažas
2
šaukštai
Imbiero šaknis (tarkuota)
0.5
šaukštelio
Svogūnų laiškai (smulkinti)
1
šaukštas
Aliejus
3
šaukštai
Druska
pagal skonį
Porcijos: 4
Kitoks skonis baklažanų mėgėjams.
Gaminimo eiga
Baklažanus nuplaukite, perpjaukite perpus, paskui supjaustykite 2 cm storumo riekelėmis. Apibarstykite druska, išmaišykite kiaurasamtyje ir palikite pastovėti 30 min. paskui perpilkite šaltu vandeniu, nuspauskite ir nusausinkite.
Sumaišykite ryžių vyną, sojos padažą ir imbierą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite baklažanus (apie 8 min.). Supilkite į keptuvę padažą, maišydami dar 3 min. pakepkite. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Atsiliepimai