Porcijos: 10
Morka labai gerbtina ir naudinga daržovė. Morkų pyragas yra labai populiarus ir Anglijoje, ir Jungtinėse valstijose. Dažniausiai jis gaminamas su įvairiais prieskoniais, kai kuriose šio pyrago variacijose įmaišoma riešutų, dar labai mėgstamas atributas yra grietinėlės sūrio ir cukraus pudros kremas, kuris pyragą iškelia į visai kitas dausas.

Gaminimo eiga

Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 °C.

Sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu (dabar nekaršta, tai nebus jis paslankus), suberkite pusę cukraus ir toliau plakite, kol sviestas pradės minkštėti.

Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius. Kadangi kiaušinių daug, o sviesto nelabai, tai masė gali susigarbanoti, tai įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite.

Riešutus sumalkite kavamale arba maisto smulkintuvu iki rupių miltų, į dulkes paversti nereikia.

Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais, soda.

Morkas ir obuolius sutarkuokite smulkia burokine tarka.

Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite riešutus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis. Tešla bus vidutinio tirštumo.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką. Jei jis sausas – pyragas iškepęs.

Leiskite pyragui truputį atvėsti. Jei norite pyrago su saldžiai rūgštoku glaistu, tai sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir palaistykite pyragą. Vėsdamas glaistas sutvirtės.

Pyragas skaniausias atvėsęs ir kitą dieną, beje, pasakiškai skanus, dar skanesnis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai