Ingredientai
Sviestas
2
šaukštai
Svogūnai
3
vnt.
Raudonieji svogūnai
2
vnt.
Svogūnai šalotiniai
4
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Lauro lapai
2
vnt.
Bazilikai
žiupsnelis
Čiobreliai
1
šakelė
Rudasis cukrus
1
šaukštas
Mėsos sultinys
600
ml
Alus tamsus
1
stiklinė
Fermentinis sūris
200
g
Druska
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą. Suberkite visus svogūnus ir česnaką, viską pakepinkite 10-15 minučių, kol gražiais apskrus. Suberkite lauro lapelius, baziliką, čiobrelius ir cukrų. Supilkite alų ir mėsos sultinį.
Viską užvirkite, tada ugnį primažinkite iki minimumo ir troškinkite uždengę dangtį apie 25-30 minučių.
Nuėmę nuo ugnies pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Ant sriubos suberkite tarkuotą sūrį ir įdėkite į įkaitintą orkaitę – pakaitinkite apie porą minučių, kol sūris išsilydys. Iškart patiekite ant stalo.
Atsiliepimai