Ingredientai

Miltai 300 g
Cinamonas šaukštas
Imbieras šaukštas
Razinos 2 saujos
Porcijos: 8
Šio pyrago pagrindas trapus, gana tvirtas, skonio ir spalvos jam suteikia cinamonas ir imbieras. O ant pagrindo visų taip mėgiama karalienė varškė. Varškės masę aš dalinu pusiau ir į vieną dalį beriu daug aguonų, razinų, o į kitą – dedu šaldytų uogų. Taip staigiuoju būdu pasidaro beveik du pyragai.

Gaminimo eiga

Taigi greitas, gardus pyragas visiems atvejams.

Įjungiame orkaitę, temperatūra 180 °C. Pasiruošiame kepimo indą (aš naudoju nedidelį kepimo indą tortams kepti), išklokite jį kepimo popieriumi.

Miltus, cukrų ir prieskonius dideliame dubenyje sumaišome šaukštu.

Šaltą sviestą vis pavoliodami į miltus sutarkuojame burokine tarka (į tą patį miltų dubenį). Rankomis sumaišome miltus su sviestu, kad neliktų stambių sviesto šuorų.

Į varškės masę įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, pamaišome šaukštu. Varškę padalinkite pusiau.

Į vieną varškės dalį beriame aguonas ir razinas, pamaišome. Į kitą dalį šaldytas uogas, pamaišome. Pusė pyrago bus su aguonomis, kita pusė – su uogomis.

Į kepimo indą beriame 80 proc. trupinių (pasilikite tik porą saujų viršui apibarstyti), išlyginame, ant jų verčiame varškę, viršų apibarstome likusiais trupiniais.

Šauname į orkaitę kepti apie 50 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai