Žuvis su kuskusu

Pagaminamas per: 40min

Sudėtingumas : Lengvai paruošiamas

Ingredientai:

4 vnt. Žuvis
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
6 vnt. Svogūnų laiškai
200 g Džiovinti abrikosai
1 stiklinė Kuskusas
200 ml Baltas sausas vynas
30 ml Citrinų sultys
pagal skonį Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai

Vegetariškas patiekalas.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nuskuskite žuvį, keliose vietose aštriu peiliu įpjaukite nugarėlę. Sudėkite žuvis į aliejumi išteptą kepimo skardą, apibarstykite druska ir pipirais, kepkite 20 – 30 min.

Po 10 min. įpilkite į skardą baltojo vyno.

Kuskusą suberkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu (kad apsemtų kruopas), uždenkite dubenį lėkšte ir palikite pastovėti 10 min. Per tą laiką pagaminkite užpilą iš alyvuogių aliejaus, smulkintų svogūnų laiškų, citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, apliekite kruopas, įdėkite abrikosų gabalėlius ir išmaišykite.

Patiekite žuvį su kuskusu, aplieję po kepimo likusiu skysčiu.

Prisijunkite arba diskutuokite anonimiškai
Jūs esate prisijungęs. Diskutuoti anonimiškai.
Diskutuoti anonimiškai arba prisijungti
Skelbti
Diskutuokite
Naujausios žinios