Ingredientai
Sūdytos žaliuokės
300
g
Burokėliai
2
vnt.
Konservuoti žalieji žirneliai
1
stiklinė
Virti grikiai
1
stiklinė
Porai
0.5
vnt.
Krapai
žiupsnelis
Actas
1
šaukštas
Vanduo
1
šaukštas
Aliejus
3
šaukštai
Druska
pagal skonį
Cukrus
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Burokėlius išvirkite ir supjaustykite kubeliais. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje.
Išmirkytus grybus užpilkite acto ir vandens mišiniu, gerai išmaišykite ir palaikykite apie 30 min. Į dubenį suberkite burokėlius, konservuotus žirnelius, grikius, griežinėliais supjaustytus porus ir pamarinuotus grybus.
Mišrainę paskaninkite cukrumi, druska, maltais juodaisiais pipirais. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Puoškite gražesnėmis grybų kepurėlėmis, porais ir krapų šakelėmis.
Atsiliepimai