Ingredientai

Prisvilęs, pajuodęs puodas ar keptuvė gali būti tikru galvos skausmu. Tačiau žinant šią gudrybę išvalysite greitai ir be jokio vargo.

Gaminimo eiga

Ko jums reikės:

Acto
Valgomosios sodos
Vandens
Dvipusės kempinės

1 žingsnis:

Pripilkite vandens ant pridegusios vietos tiek, kad ją vos apsemtų ir liktų vietos kitiems priedams. Įpilkite puodelį acto. Acto kiekį galite koreguoti priklausomai į kokį indą pilate (keptuvę ar puodą) ir kaip smarkiai puodas yra pridegęs. Jei pridegusi vieta nėra didelė ar norite išvalyti keptuvę – įpilkite mažiau, jei pridegę visas puodas – įpilkite daugiau.

2 žingsnis:

Pastatykite puodą ar keptuvę ant viryklės ir užvirinkite skystį. Netrukus turėtumėte pastebėti pirmuosius rezultatus.

3 žingsnis:

Nuimkite puodą ar keptuvę nuo viryklės. Į skystį įpilkite 2-3 šaukštus valgomosios sodos. Leiskite jai ištirpti ir palikite kelioms minutėms, kad atliktų savo darbą.

4 žingsnis:

Išpilkite skystį iš puodo ar keptuvės ir su šiurkščiąja kempinės dalimi iššveiskite indą. Gali prireikti pašveisti 30-45 sekundžių, tačiau degėsiai turėtų ganėtinai greitai ir lengvai nusivalyti. Jei liks sunkiai įveikiamų dėmių – pabarstykite ant jų sodos ir dar šiek tiek pašveiskite. Išplovus indą jus turėtų atrodyti kaip naujas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai