Ingredientai

Etiketo žinovas Giedrius Drukteinis pastebi, jog iškylose vengiama ruošti vištienos šlauneles ir sparnelius, nes jų valgymas neestetiškas.

Gaminimo eiga

Renginių vedėjas primena – šių vištienos dalių valgymas rankomis yra priimtinas visame pasaulyje. Kad procesas būtų estetiškesnis, tiesiog reikia pasirinkti tinkamas dalis: vietoje didelių šlaunelių, ruošti tik blauzdeles, vietoje sparnelių – tik viščiukų sparnelių petelius.

G. Drukteinis taip pat pataria, kaip juos skaniai paruošti:

„Recepto paslaptis – skanus marinatas. Vištienos dalims marinuoti sumaišau pusę puodelio alyvuogių aliejaus, 2 puodelius brendžio, porą šaukštų rudojo cukraus, 2 trintas česnako galvutes, šaukštelį tarkuotos imbiero šaknies ir smulkintus svogūnų laiškus. Pamarinuoju šaldytuve per naktį ir tradiciškai kepu ant kepsnines, kol dalys gražiai apkepa“.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai