Ingredientai

Prekybos tinklo „Iki“ kulinarė Aistė Rasmussen – jūros gėrybių mėgėja. Krevetes vis dažniau valgantiems tautiečiams kulinarė rekomenduoja pačios mėgstamą krevečių užkandą, iškeptą ant grilio.

Gaminimo eiga

Visų pirma, A. Rasmussen ragina ant medinio iešmelio sumauti išlukštentas karališkas krevetes, jas patepti aliejumi, įtrinti čili milteliais, druska ir šviežiai maltais pipirais.

Kulinarė primena, jog pakanka kiekvieną krevečių pusę kepti tik apie 4 minutes, o iškeptus vėrinukus iškart aptepti abrikosų džemu.

„Džemui pasiruoškite 220 gramų šviežių abrikosų. Kiekvieną įpjaukite ir, įdėję į verdantį vandenį, pavirkite vieną minutę. Tada vaisius sudėkite į ledinį vandenį. Vėliau juos nusausinkite, nulupkite, išimkite kauliukus, susmulkinkite ir sutrinkite. Trintus abrikosus keptuvėje ant vidutinės ugnies sumaišykite su puse puodelio cukraus, 2 šaukštais citrinos sulčių ir dar kelias minutes pavirkite“ – pataria A. Rasmussen.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai