Ingredientai

Maisto ruošimas kartais gali atrodyti kaip nuobodžios rutinos dalis, bet tik ne tada, jei maistą ruošiate kartu su vaikais.

Gaminimo eiga

Kad į virtuvės džiaugsmus noriai įsitrauktų vaikai, reikia paprastų, spalvingų ir, be abejonės, gardžių receptų. Taigi, savaitgaliui atėjus, siūlome tris veiklas virtuvėje Jūsų šeimai.

Gaminimas su mažyliais

Auginantiems vos 2-3 metų mažylius prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen rekomenduoja smagiai gaminamus užkandžius, kurių net nereikia kepti:

„Sušių gaminimas – smagi veikla suaugusiems, kurią galima pritaikyti ir vaikams. Vietoje sušiams įprastų jūros dumblių ir ryžių, paploninkite šviežią sumuštinių duoną kočėlu (nepamirškite nupjauti plutelę). Tada ištepkite ją sūrio ar varškės užtepėle, uždėkite ant viršaus juostelėmis supjaustytas daržoves: virtas morkas, agurkus, paprikas, avokadą. Išsirinkite, kas ką labiausiai mėgsta. Rankomis susukite ritinėlį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Tokiu būdu galima ruošti ir saldžius užkandžius: tepti šokoladinį kremą, varškę maišytą su liesa grietine ir uogiene, o taip pat – daržoves keisti smulkintais vaisiais bei uogomis“.

Vėlyvi pusryčiai su ūgtelėjusiais

Turintiems 4-10 metų amžiaus atžalas ir norintiems šiltų ir sočių vėlyvų pusryčių A. Rasmussen siūlo išsikepti paįvairintus visų taip mėgstamus karštus sumuštinius:

„Ant paskrudintos duonos užtepkite supjaustytą virtą vištienos krūtinėlę, sumaišytą su dviem šaukštais majonezo ir saujele špinatų. Ant viršaus uždėkite riekelę mocarelos sūrio ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5 min. Tai greitas, paprastas užkandis, kurį galima patiekti su salotomis. Svarbiausia, prie gamybos nesunkiai gali prisidėti ir mažiausieji”.

Užkandos ruošimas su išrankesniais vaikais

„Keksiukai pusryčiams? Nuostabu!“, - atsakytų jums daugelis vaikų. Kulinarijos ekspertė dalinasi patarimais, kaip nustebinti mažų pyragėlių mėgėjus:

„Šešis didelius kiaušinius išplakite drauge su puodeliu pieno ir puodeliu tarkuoto kietojo sūrio. Į plakinį įmaišykite prancūziškos duonos kubelius bei pasmulkintus brokolius. Viską supilkite į specialią keksiukų skardą. Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje iki 30 min. Brokolius galima keisti kitomis daržovėmis ar net rūkyta šonine, bagetę – itališka čiabata ar tradiciniu lietuvišku batonu. Kitaip tariant, šiuos pyragėlius lengvai galima pritaikyti kiekvienam šeimos nario skoniui“.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai