Ingredientai

Kaip paruošti be galo gardų ir sveiką troškinį, pataria restorano „Trys Barakudos“ virtuvės šefė Halina Višnevskaja, Lietuvos restoranų vyr. virėjų ir konditerių asociacijos narė

Gaminimo eiga

Gaminant troškinį Halina siūlo daržoves ir mėsą paruošti atskirai: marinuotą vištieną apkepti, prieš tai apvoliojant miltuose, tai šiek tiek sutirštins troškinį vėliau.

Daržoves ji siūlio taip pat šiek tiek apkepti, tada jas ir pakeptą mėsą sudėti į vieną puodą ir troškinti 5-7 min., jei nėra bulvių. Jei su bulvėmis – tada šiek tiek ilgiau – apie 20 min., tada kitas daržoves sudėti likus 7 min. Per tokį laiką daržovės nespėja prarasti nei spalvos, išlaiko kietumą, ir yra maloniai traškios, o svarbiausia, išlieka daugiau jose esančių vitaminų.

Geram troškiniui iš vištienos pagaminti reikia 15 minučių, tiek gaminsite, jei mėsą prieš tai šiek tiek marinuosite ir apkepsite. Iš vištienos labiausiai tinka šlaunelių mėsa, ji pasak šefės, pati skaniausias tokiems patiekalams, kaip troškiniai.

Jei renkatės jautieną – tuomet troškinį gaminsite 1 valandą, o kiaulienos troškiniui pagaminti jums reikės 30 min. Žinoma, labai priklauso ir nuo to, kokias mėsos dalis renkatės, tačiau gerai pamarinavus, šio laiko pakaks.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai