Ingredientai

Nereikia laukti nė žiemos, uogiene galima gardinti ir vanilinius ledus. Be to, ją labai paprasta išsivirti patiems. Tereikia žinoti kelias gudrybes, kad uogienė būtų nepakartojama.

Gaminimo eiga

Uogienė bus pikantiškesnio skonio, jei verdant įdėsite juodųjų serbentų lapų.

Jei norite sušvelninti itin išraiškingų uogų skonį, pvz. serbentų ar agrastų, įdėkite bananų.

Uogienės nemaišykite, geriau vis sukrėskite ir nugraibykite putas - taip nesutrinsite uogų.

Virimo gale dėkite tik džiovintus ir maltus prieskonius, imbiero šaknį, cinamono lazdeles, gvazdikėlius ar šviežius čiobrelius sudėkite iš karto – sudėjus gale, nespės atsiskleisti dalis skonio.

Uogienėms virti geriausiai tinka nerūdijančio plieno puodai. Nepatariama virti variniuose puoduose.

Uogienei išvirti prireiks gerokai mažiau laiko nei džemui. Jei uogienei pakanka dešimties minučių, tai džemui apie 40 minučių.

Nepadauginkite cukraus, jei uogų ir cukraus kiekio santykis bus 1:1, cukrus užgoš uogų skonį.

Naudokite specialiai uogienėms virti skirtą cukrų (pavyzdžiui, „Dansukker“ uogienių cukrų) - jis gerokai palengvins darbą ir sutrumpins laiką. Šiame cukruje yra pektino, dėl kurio uogienė sutirštėja greičiau, todėl reikia gerokai trumpiau, nei su įprastu cukrumi - taip išsaugoma daugiau naudingų medžiagų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai