Ingredientai

Laikantis dietos svarbiausia yra nebadauti. Kitaip netrukus svoris grįš dvigubai. Geriau rinktis tuos maisto produktus, kurie ne tik yra sveiki, bet ir mažintų alkį ir degintų nereikalingas kalorijas.

Gaminimo eiga

Žemės riešutų sviestas

Jis padeda palaikyti tolygų cukraus kiekį kraujyje, todėl ilgiau išlieka sotumo jausmas. Tačiau juo nereiktų piktnaudžiauti, kasdien užtektų suvalgyti ne daugiau kaip vieną nedidelį šaukštą. Dar geriau, jei žemės riešutų sviestą pasigamintumėte namuose. Kaip paprastai pasigaminti žemės riešutų sviesto rasite ČIA.

Obuoliai

Obuoliuose gausu pektino, kuris ląstelėms trukdo pasisavinti riebalus. Rekomenduojama kas dieną suvalgyti po obuolį, kad svoris imtų po truputį mažėti.

Linų sėmenys

Mažos sėklytės ne tik valo žarnyną, bet ir yra tikras Omega 3 riebiųjų rūgščių šaltinis. Taip vadinami gerieji riebalai greitina medžiagų apykaitą. Sveiko linų sėmenų kokteilio, itin tinkančio pusryčiams, receptą rasite ČIA.

Žalioji arbata

Mokslininkai jau seniai nustatė, kad žalioji arbata turi ne tik visą puokštę antioksidantų, kurie stabdo stenėjimo procesą, bet ir skatina medžiagų apykaitą.

Greipfrutai

Šiame vaisiuje gausu vitamino C ir jis jau seniai žinomas, kaip patikimas apetito slopintojas. Greipfrutai palaiko vienodą insulino lygį kraujyje, todėl sotumo jausmas išlieka ilgiau.

Brokoliai

Jei organizme trūksta kalcio ne tik silpnėja kaulai ir dantys, bet ir imama pilnėti. Norint numesti svorio, būtina organizmą aprūpinti tinkamu kalcio kiekiu. Brokoliuose ne tik gausu kalcio, bet ir vitamino C, kuris padeda geriau įsisavinti šį mineralą. Sveikų ir labai skanių brokolių salotų receptą rasite ČIA.

Avižos

Avižose gausu skaidulų, todėl pagerėja žarnyno darbas, apsaugo nuo cholesterolio ir greitina medžiagų apykaitą. Be to, iš avižų galima paruošti labai skanių, bet dietinių, desertų. Avižinio dietinio pyrago receptą rasite ČIA.

Šparagai

Šparaguose yra cheminių medžiagų, kurios padeda greičiau sudeginti riebalus. Gardaus šparagų užkandžio receptą rasite ČIA.

Mėlynės

Daugelis žino, kad mėlynės reikalingos regėjimui sustiprinti. Tačiau mokslininkai nustatė, kad šios miško uogos taip pat padeda atsikratyti nepageidaujamo svorio. Ypač jos pasitarnauja deginant riebalus pilvo srityje.

Cinamonas

Užpilkite cinamono lazdeles karštu vandeniu ar gardinkite patiekalus maltu cinamonu. Jis padeda palaikyti tolygų cukraus kiekį kraujyje ir skatina medžiagų apykaitą.

Špinatai

Patys špinatai neturi medžiagų, kurios degintų riebalus. Tačiau juose gausu geležies ir turi be galo mažai kalorijų - puodelyje šviežių špinatų yra tik septynios kalorijos.

Bananai

Nors daugelis dietologų teigia, kad norint atsikratyti svorio negalima valgyti bananų, tačiau mokslininkai ištyrė, kad yra atvirkščiai. Bananuose, gausu magnio, kuris padeda įsisavinti kalcį ir padeda palaikyti vienodą cukraus kiekį kraujyje, todėl ilgiau jaučiamas sotumas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai