Ingredientai

Apkepas – patogus patiekalas. Jį lengva paruošti, daug vietos fantazijai ir yra sotus. Žinant kelias gudrybes, apkepas visada iškeps gardus.

Gaminimo eiga

Apkepams tinka ne tik bulvės, mėsa, žuvis ar pomidorai. Drąsiai naudokite prieskoninius augalus: svogūnus, pankolius, česnakus.

Jei norite sotesnio apkepo užpilą ruoškite iš grietinėlės ir kiaušinių plakinio. Jei saugote figūrą, pakaks užpilti sultinio ir pieno plakiniu.

Pasitelkite fantaziją - drąsiai maišykite daržoves, galite į vieną apkepą dėti paukštieną ir kiaulienos faršą, koldūnus maišyti su makaronais.

Atsargiai elkitės su žuvimi. Prie žuvies tinka ne visos daržovės, nereiktų maišyti su mėsa.

Apkepams tinka likučiai nuo kitų patiekalų: likę virti koldūnai, mėsos likučiai, likę kotletai ar bulvių košė. Likusius kotletus sutrupinkite - nereikės kepti mėsos faršo.

Jei kepimo indas yra iš ketaus ar stiklo keramikos - apkepą reiktų kepti ilgiau ir žemesnėje temperatūroje. Jei kepimo indas iš stiklo ar keramikos, galima kepti trumpiau ir aukštesnėje temperatūroje.

Jei apkepo pagrindas - bulvės ir makaronai, atsargiau elkitės su druska. Bulvės ir makaronai kur kas labiau nei kiti produktai sugeria druską ir kitus prieskonius.

Jei apkepas užpiltas kiaušinio plakiniu ir pagrindą sudaro termiškai neapdoroti produktai, reikėtų kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Jei sudedamosios dalys, termiškai apdorotos (apkepti baklažanai, bulvių košė, keptas faršas...) ir nėra žalio kiaušinio, galima kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Prieš baigiantis kepimo laikui, apkepą apiberkite sūriu ir kepkite apie 5-10 minučių iki 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Apkepas gausis su traškia plutele.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai