Ingredientai

Lietuviams, norintiems mėgautis išskirtiniu ir turtingu skoniu pasižyminčiais turkiškais patiekalais, visai nebūtina keliauti į Turkiją. Šiandien parduotuvėse galima rasti pačius įvairiausius tokiam maistui paruošti reikalingus ingredientus, kurie ne tik padės sukurti egzotiškus, bet ir paskaninti įprastus patiekalus. Vienas tokių – turkiškas jogurtas.

Gaminimo eiga

„Karštomis vasaros dienomis turkiškas jogurtas turbūt yra geriausias pasirinkimas: jį galima valgyti be jokių priedų, bet taip pat galima puikiausiai naudoti šaltiems padažams ir įvairiausiems patiekalams gaminti. Jis ypač patiks tiems, kurie nevengia išbandyti įvairius skonius, atrasti naujus patiekalus ar tiesiog senus gaminti naujai“, – sako „Rimi Lietuva“ kulinarijos technologė Irena Rečiūnienė.

Užtepėlė su špinatais

Tokia užtepelė – puikus sprendimas, kai reikia pavaišinti netikėtai užsukusius draugus. Užvirkite didelį puodą vandens su druska, sumerkite į jį 6 saujas šviežių špinatų ir palaikykite juos ne ilgiau nei 20 sekundžių. Tuomet špinatus puode užpilkite šaltu vandeniu ir, palaikius minutę, ištraukite, nusausinkite bei supjaustykite.

Tada 2 česnako skilteles atskirai sutrinkite su puse arbatinio šaukštelio druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Gautą masę užpilkite turkišku jogurtu, sudėkite špinatus, ir šviežiai paruoštą užkandį kartu su duona galima nešti draugams.

Airano gėrimas

Vienas populiariausių Turkijos gėrimų – airanas – ne tik puikiai atgaivina, tačiau ir yra naudingas sveikatai. Šį ypatingu skoniu pasižymintį gėrimą paruošti visai nesunku. Tereikia supilti stiklinę vandens ir stiklinę turkiško jogurto į maišytuvą, įdėti keletą ledukų, arbatinį šaukštelį druskos, keletą česnako skiltelių ir saujelę šviežių mėtų. Viską sumaišę, gausite airaną.

Dribsniai su turkišku jogurtu

Jei rytais skubėdami į darbą nežinote, ką įdomaus užkąsti, galite pasigaminti lengvus ir sveikus pusryčius iš dribsnių, jūsų mėgiamų vaisių ir turkiško jogurto. Viskas, ko reikia – norimus ingredientus sudėti į dubenėlį ir viską pagardinti turkišku jogurtu.

Tuno salotos

Tuno salotas pasigaminti moka daugelis, tačiau turkiškas jogurtas jų skoniui suteikia naują atspalvį. Supjaustykite vieną nedidelį agurką, dvi saldžiąsias paprikas, vieną mėlynąjį svogūną, sudėkite tuną ir viską išmaišykite. Tuomet belieka užspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską pagardinti turkišku jogurtu.

Sumuštiniai su jogurtu

Sumuštiniai su jogurtu gali skambėti keistai, tačiau šie taps tikra atgaiva ir skrandžiui, ir sielai. Sumaišykite pusę stiklinės turkiško jogurto su 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus arba medaus, vienu arbatiniu šaukšteliu laimo sulčių ir padėkite gautą mišinį į šaldiklį 30 minučių. Išėmę šį mišinį iš šaldiklio galite imtis gaminti sumuštinius su mėgstama duona ar trapučiais, ant jų užtepant gautą masę. Paruošus sumuštinius, juos reikia įdėti į šaldytuvą. Po valandos galėsite džiaugtis šaltais ir neįprastais sumuštiniais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai