Ingredientai



Australijoje daug laiko praleidžiantis verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgaujasi visais jos teikiamais malonumais: saule, jūra, įvairiapusiška virtuve, kokybiškais vynais ir žinoma šioje šalyje ypač mėgiamu „Anos Pavlovos” desertu. Lietuvoje Ž. Grigaitis šį desertą gamino kartu su restorano „Steakhouse Hazienda” virtuvės šefe Rima Remeikiene.

Gaminimo eiga

Įdomu tai, kad šis desertas buvo pavadintas garsios rusų balerinos Anos Pavlovos garbei. Manoma, kad jis buvos sukurtas maždaug 1926 m. balerinos gastrolių metu, kai ji užmezgė trumpą romaną su garsiu šefu.

Kas galėjo pagalvoti, kad ši meilės istorija paliks tokį gilų pėdsaką Australijos virtuvėje? Tiesa, į šio deserto kilmę teises reiškia ir N. Zelandijos gyventojai. Tešla morenginiam tortui gaminama tik iš kiaušinių baltymų bei cukraus.

Ypatingo grožio tortas yra traškus iš išorės, o viduje minkštas, patiekiamas su plakta grietinėle, vaisiais ar uogomis. Skamba Viliojančiai? Kad jo galėtų paragauti ir kulinarinio projekto „Siurprizas lėkštėje” stebėtojai, pateikiame šio gardumyno receptą.


Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai