Ingredientai

Gerai žinomas dainininkas E. Sipavičius atskleidė, kad domisi kulinarija ir netgi stebina svečius tokiais savo firminiais patiekalais kaip aukštaitiškas kugelis, žydiškas karpis bei itališki makaronai su specialiu pesto padažu. Dalyvaudamas projekte „Siurprizas lėkštėje“, atlikėjas turėjo progą atsiskleisti ir prancūzų virtuvėje.

Gaminimo eiga

„Siurprizas lėkštėje“ – internetinis pramoginis projektas, kuriame Lietuvos garsenybės lankosi restoranuose ir kartu su įvairių virtuvių šefais gamina įdomiausius  patiekalus, gauna smagių kulinarinių išbandymų, dalinasi asmeniniais mėgstamiausiais receptais, gaminimo įpročiais bei netikėčiausiais nutikimais.

Pirmuoju projekto dalyviu tapęs dainininkas Egidijus Sipavičius kartu su  prancūziško  restorano šefe Danute Lenkevič mokėsi gaminti prancūzų itin mėgiamą perlinę vištą bei visame pasaulyje išgarsėjusį desertą Creme brulee. 

Atlikėjas pasakojo, kad yra labai smalsus ir niekada nepraleidžia progos paragauti naujų patiekalų: „Labai mėgstu ne daug apkeptą lašišą ir beveik visais būdais paruoštą kitokią žuvį, bet paragaučiau netgi troškintų gyvačių. Neatsisakau paragauti nieko, nes man viskas įdomu“,– tikino E. Sipavičius.

Visgi yra vienas patiekalas, kuris dainininko visai nežavi: „Nuo vaikystės nemėgstu grikių košės. Tai man primena tuos laikus, kai mama atvesdavo į darželį ir, vos įėjus, pirmas kvapas būdavo grikių košės, tad iki šiol liko bloga asociacija, tik neseniai vėl grikių paragavau“.

Atlikėjas tikino, kad nepasiduoda vegetarizmo ir žaliavalgystės madai: „Visa tai nesąmonė ir madų reikalas. Žmogus visada buvo visavalgis, net ir mūsų dantys skirti visokiam maistui“.

E. Sipavičius prisipažino, kad kartais paskanauja ir nesveiko maisto: „Nesveikas maistas labai skanu, kartą į pusę metų nueinu ir prisikemšu greito maisto restorane ir manau, kad tai nieko baisaus, nepiktnaudžiaujant vartoti galima“, – dėstė dainininkas.

Paklaustas, ką mano apie vis dar gyvą stereotipą, jog maistą namuose turi ruošti moteris, E. Sipavičius atsakė, kad šiuo stereotipu nesivadovauja, o jo šeimoje gamina tas, kas turi daugiau laiko.

Tačiau dainininkas neslėpė, kad gyventi su visiškai nemokančia gaminti moterimi jam nelabai patiktų: „Visiškai gaminti nemokanti moteris – blogai, – nuomonę dėstė dainininkas. Juk moteris namų židinio ir šilumos simbolis, o visa tai man asocijuojasi su gera savijauta, noru grįžti namo ir sotumo jausmu. Gaminti mokanti moteris tuo pačiu moka ir nustebinti, sukurti šventę prie stalo“.

Nors atlikėjas mėgsta gaminančias moteris, bet ir pats retkarčiais mėgsta pasisukioti virtuvėje, tačiau prisipažino, kad kartą yra patyręs ir kulinarinį fiasko, kai prisvilino ne tik sriubą, bet ir sudegino visą puodą.

Pamatyti, kaip žavusis dainininkas E. Sipavičius sukasi virtuvėje ir ruošia tradicinius prancūziškus valgius, galite puslapyje www.1000receptu.lt bei per Delfi TV, “Siurprizas lėkštėje” rubrikoje. Čia naudingų patarimų kulinarijos klausimais išgirs ne tik pažengę virtuvės šeimininkai, bet ir neseniai maisto gaminimu domėtis pradėję žmonės.

Projekto „Siurprizas lėkštėje“ partneriai: buitinė technika „Bosch“ – profesionalas namuose, kuris palengvins kiekvieno virtuvės šeimininko darbą ir „Borjomi“ – geros savijautos po gardžių patiekalų rėmėjas.

St. Michel restoranas

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai