Nauja populiariaus blogo „Victoria Milan“ apklausa, kuriame dalyvavo 4356 britų moterys, neatrodo itin guodžianti: net 65 proc. dailiosios lyties atstovių prisipažino buvusios neištikimos savo partneriams, o išdavystės aktas įvykdavo būtent darbo metu – per pietų pertraukas, komandiruotėse ar įmonės vakarėliuose.

Statistika neatrodo paguodžiančiai: pati populiariausia (80 proc.) moterų seksualinė fantazija – seksas su kolega arba kito sektoriaus darbuotoju. Antroje vietoje – seksas su geriausiu vyro/partnerio draugu.

Apklausa atskleidė ir kitų įdomių detalių. Pasirodo, patirti nuotykį ir pasinerti į nuodėmę labiausiai yra linkusios bankininkystės sektoriaus darbuotojos ir brokerės. Toliau – stiuardesės, palydovės ir kitos profesijos, kurių atstovėms tenka daug keliauti.

Įdomu pažymėti, kad 85 procentai apklausoje dalyvavusių moterų pasisakė prieš tarnybinius romanus, mat jiems pasibaigus sugesdavo santykiai su kolegomis ir apskritai tai tik gadindavo mikroklimatą kolektyve. Tačiau dauguma apklausos dalyvių mano, jog nedidelis nuotykis (tarkim, laukinis seksas ant į komandiruotę išvykusio viršininko stalo) darbą paverčia malonumu.

Apklausos organizatoriai sudarė „pavojingiausių“ sektorių (Didžiojoje Britanijoje), kuriuose lengviausia sulaužyti ištikimybę, sąrašą: bankų sfera, kelionių sektorius, sveikata, verslas, profesionalus sportas, meno ir pramogų pasaulis, naktinis gyvenimas, žurnalistika ir viešieji ryšiai bei teisė.

Trys pagrindinės priežastys, stumiančios moteris į neištikimybę, skamba taip: noras paįvairinti seksualinį gyvenimą, išbandyti seksą su nauju partneriu bei noras gerai praleisti laiką.