GRYNAS.lt žurnalistė, ir šuns šeimininkė Aistė būnant Vilniaus centre pabandė paskambinti populiariausioms Vilniaus taksi firmoms ir išsikviesti taksi dispečerei pasakant, kad važiuosime su dideliu šunimi. Pirmieji penki skambučiai buvo bergždi: mūsų klausdavo, ar turime pledą ir be jo taksi nesiųsdavo, o viena taksi firma paprasčiausiai pareiškė: „be šansų“.

Kai daug kartų teko nusivilti, vienas skambutis suteikė vilties. Po ilgų pasitarimų su vairuotoju ragelyje pasigirdo dispečerės balsas: „Už kelių minučių atvažiuos „Fordas“. Vairuotojas buvo gana paslaugus, tačiau nusprendė, kad šunį geriausiai vežti bagažinėje.

„Dažnai žmonių su šunimis nevežu, nes tiesiog neprašo. Šiaip viskas gerai, tikrai jokio papildomo mokesčio neimu“, - važiuodamas kalbėjo taksi vairuotojas.

Neilgai pavažinėję išlipome. Bandymas grįžti į pirminę vietą su taksi buvo daug lengvesnis. Paskambinome pirmai pasitaikiusiai taksi įmonei ir dispečerė pasakė, kad dėl šuns nekils jokių problemų. Atvažiavęs vairuotojas nenorėjo šuns sodinti į bagažinę, nes jam ten būtų nepatogu. Jis buvo labai paslaugus ir leido Atikai lipti į saloną.

„Tikrai dažnai žmonės neprašo tokių dalykų, bet man nėra skirtumo. Jeigu šuo neagresyvus, nelenda prie manęs, tiesiog važiuoju ir viskas“, - aiškino taksi vairuotojas.