Pėstiesiems eismo dalyviams primenama atšvaitų dėvėjimo svarba bei saugumui kylantys pavojai, ypač gatvių perėjose. Ne kartą visi eismo dalyviai jau buvo perspėti ir šiemet.

Vis dėlto išvengti skaudžių eismo nelaimių nepavyksta, todėl verta nuolat priminti tai, kas svarbiausia saugumui gatvėse bei keliuose. Šįkart policijos pareigūnai nusprendė paviešinti vaizdo įrašą, kuriame atskleidžiama, kaip pėstieji mėgsta „išdygti“ perėjose.

Svarbu nuolat atminti, kad automobiliui važiuojant 60 km/val. greičiu, per 1 sek. nuvažiuojama 20 metrų. Staiga įžengus į kelią pėsčiajam, automobilio vairuotojo reakcijos laikas, priklausomai nuo jo būklės ir psichinių savybių, gali keistis nuo 0,2 sek. iki 1,5 sek. ir daugiau. Tai reiškia iki 30 nuvažiuotų metrų iki vairuotojui paspaudžiant stabdžių pedalą. Stabdžių sistemos suveikimo laikas priklauso nuo jos konstrukcijos bei techninės būklės gali keistis nuo 0,2 sek. iki 0,8 sek. Tai reiškia dar iki keliolikos nuvažiuotų metrų. Galiausiai, stabdymo kelias (kelias, kurį transporto priemonė nuvažiuoja nuo to momento, kai vairuotojas paspaudžia stabdžių pedalą ir stabdžiai pradeda stabdyti iki visiško sustojimo), važiuojant 60 km/val. greičiu yra apie 30 metrų. Taigi, važiuojamojoje kelio dalyje pėsčiąjį pastebėjęs vairuotojas gali nuvažiuoti daugiau kaip 70 metrų, netgi esant normalioms eismo sąlygoms.