„Gal policija pamačiusi straipsnį suras ir nubaus tokius vairuotojus (gal ir „keleivį“), nesilaikančius paprastų savo ir kitų saugumo taisyklių, – rašė jis. – Nepranešti ir ignoruoti tokių dalykų tiesiog negalima, nes nepranešus nesinorėtų, kad taip ir toliau nebaudžiami jie lakstytų ir sukeltų kokių skaudžių įvykių.“

Vaizdo įrašas buvo publikuotas viešoje vieno socialinio tinklo paskyroje.

Anksčiau DELFI jau rašė apie panašų atvejį, kai praėjusių metų vasarą prie Klaipėdos arenos pastebėtas automobilis „VW Passat“, ant kurio stogo sėdi dvi laibakojės merginos, o ant variklio dangčio įsitaisęs jaunuolis. Automobilis suko ratus arenos automobilių stovėjimo aikštelėje.

Tuomet buvo nurodyta, kad jeigu bus pripažinta, kad užfiksuotas tik keleivių pervežimo taisyklių pažeidimas, vairuotojo lauktų 100-300 litų bauda.

Jei būtų nustatyta, kad tai pavojingas vairavimas, vairuotojas būtų nubaustas 400-800 litų bauda ir vairuotojo pažymėjimą atėmimu nuo 3 iki 6 mėnesių.

Jeigu būtų pripažinta, kad čia matyti visi chuliganiško vairavimo požymiai, vairuotojo laukia 1000-2000 litų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą nuo 1 iki 2 metų.