Kainos šokteli ir dėl poilsiautojų antplūdžio per "ilguosius" savaitgalius. Palangoje šiemet kainos vidutiniškai didėja nuo 10 iki 20 litų už kambarį, rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Atvažiuojantieji ilsėtis kol kas nesiskundžia, nes supranta, jog brangstant dujoms ir kitiems energetiniams ištekliams neįmanoma nekeisti kainų", - sakė visuomeninės Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijos "Svetingi namai" pirmininkė teigia Irena Švanienė.

Jos teigimu, jei iki šiol per mėnesį jos 8 kambariams tiekiant karštą vandenį už dujas reikėjo mokėti apie 300 litų, dabar išlaidos gali padidėti beveik iki 400 litų.

Vietos verslininkai skundžiasi, kad net ir didindami kainas nekompensuos visų dėl energetinių išteklių brangstančių sąnaudų.

Palangos turizmo informacijos centro vadybininkė Egidija Smilingienė sakė, kad nakvynės kainos tradiciškai padidėja pačiu sezono piko metu.

"Dvivietis viešbučio numeris pavasarį kainuoja 60 litų parai, birželį 80, o nuo liepos 1 dienos, kai daugiausia svečių, jau 120 litų", - sakė ji.

Neringoje, palyginti su pernai, kainų šuolio nebuvo.

"Pas kambarius nuomojančius žmones šiandien galima apsistoti už 25-30 litų, viešbučiuose už 150-350 litų. Ar nakvynė brangs liepą, priklausys nuo orų ir poilsiautojų srauto", - tikino Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" turizmo informacijos specialistė Viktorija Katėnaitė.

Vietos verslininkai teigia, kad Palangoje tikrasis sezonas realiai būna vieną mėnesį - nuo liepos vidurio iki rugpjūčio, o kitu metu poilsiautojai važiuoja tik savaitgaliais.

Savaitgaliai pajūryje šiemet itin populiarūs - per neseniai praūžusį Joninių savaitgalį Nidoje bemaž visi nakvynės namai, nuomojami kambariai bei viešbučiai buvo rezervuoti iš anksto, todėl verslininkai skubėjo pasinaudoti padidėjusia paklausa.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją