Savo ruožtu viešbučio savininkas Kęstutis Gecas abejojo, kad tai galėjo įvykti privačiame kieme. Tačiau tvirtino esą pasirengęs visomis išgalėmis ginti klientą ir padėti jam išspręsti kilusią problemą.

D. Pūras savo paskyroje „Facebook“ štai kaip aprašė šią situaciją:

Dainius Pūras

„Būtų puikiai praleistas savaitgalis Lietuvos pajūryje jei ne keistas „Vandenio“ viešbučio „svetingumas“.

Ne kartą esame pietavę ir vakarieniavę „Vandenyje“, o štai šį kartą su žmona išbandėme „Vandenio“ viešbučio paslaugas. Nesame kokie nors labai reiklūs klientai, ir ne mums spręsti, ar šio viešbučio kokybė atitinka kainą.

„Vandenis“ žada viešbučio gyventojams nemokamą automobilio stovėjimą. Teoriškai taip ir yra, o praktiškai aikštelė per maža, kad taip paprastai imtum ir paliktum toje stotelėje automobilį. Su registratūros darbuotoju sutarėme, kad pastatysiu automobilį aikštelės viduryje, ir pasistengiau taip palikti automobilį, kad niekam netrukdyčiau išvažiuoti.

Kaip ir pasiūlė registratūros darbuotojas, užrašiau dėl visa pikta savo mobilaus telefono numerį.
Tai jau sakyčiau, kad dėl tokių parkavimosi nepatogumų galima būtų reikšti pretenzijas viešbučiui, bet nesu toks priekabus.

Bet po to buvo įdomiau.

Po kurio laiko skambina mergina ir prašo pastumti mašiną, mat jai yra problemų dėl mano pastatyto automobilio pravažiuoti. Po 5 minučių jau buvau aikštelėje. Merginos su automobiliu nebebuvo, vadinasi sėkmingai pavyko išvažiuoti. Tačiau radau prilipdytą raudoną lapelį su grėsmingai skambančiu tekstu: „PRANEŠIMAS. Gerb. vairuotojau. Jūs nesilaikydamas kelio ženklų reikalavimų pažeidėte ANK str. 2 d, todėl jūsų transporto priemonė nufotografuota. Dėl protokolo surašymo kreiptis : 8 (460) 52506, 53842, Vytauto g. 112, Palanga (1 aukštas) tik darbo dienomis. Protokolas su administraciniu nurodymu bus išsiųstas registruotu paštu automobilio savininkui“ – (skelbimo tekstas netaisytas – aut. past.).

Kas čia per tokia praktika? Kas prilipdė šį lapelį? Nesu žurnalistas, bet teko imtis šiokio tokio „žurnalistinio“ tyrimo. Pasirodo, taip smaginasi „Vandenio“ savininko dukra Eglė. Kadangi jai sunkiai sekėsi su džipu pravažiuoti pro mano pastatytą automobilį, tai nors ir pavyko pravažiuoti, vis tik matyt susierzinusi nutarė pamokyti „Vandenio“ klientą ir padaryti „tvarką“. Klaidingai nutarusi, kad aš pažeidžiau kelių eismo taisykles, prilipdė štai tokio turinio raudoną lapelį.

Reziumė. Apsistoji „Vandenyje“ sumoki už tai, kartu žinodamas, kad nemokamai jų aikštelėje galėsi laikyti automobilį. Deja, „Vandenis“ neužtikrina tokios galimybės, priverčia statyti automobilį toje aikštelėje nepatogiai. Užuot atsiprašę, nutaria, kad pažeidei įstatymus ir priduoda tave kaip pažeidėją Palangos policijai.

Pokštas? Gal būt. Bet labai nevykęs. O gali, pavyzdžiui, paaiškėti, kad „Vandenio“ savininkai ir jų dukra yra labai įtakingi Palangoje. Gal Palangos policija klausys jų, o ne manęs? Aš juk negaliu net atvykti darbo dienomis, kaip nurodyta raudoname lapelyje, į Palangos policiją, nes gyvenu ir dirbu Vilniuje. Kaip ten bebūtų, štai toks man buvo Palangos kurorto sezono atidarymo siurprizas.
Kaip man patartumėte elgtis?

Juk iš tikrųjų gali būti pranešta policijai, kad aš pažeidžiau kelių eismo taisykles, nors aš jų nepažeidžiau. Ar čia aš turiu aiškintis (kaip siūloma lapelyje) su policija kad nesu joks pažeidėjas? O galbūt tai „Vandenio“ savininkai pažeidinėja savo klientų teises? Neužtikrina įsipareigojimų klientams ir dar po to grasina nemalonumais su policija. Dar man įdomu - ar p. Eglė turi teisę disponuoti tais raudonais lapeliais ir juos grėsmingai lipdyti ant viešbučio klientams priklausančių automobilių? Kažkaip norisi pristabdyti žmones, kai jie per daug sau leidžia“.

„Pirmas mojuosiu vėliava“

Verslininkas Kęstutis Gecas, kuriam ir priklauso viešbutis „Vandenis“, DELFI tvirtino, kad apie aprašytąją situaciją nėra girdėjęs ir viską sužinojo tik iš žurnalisto.

Kęstutis Gečas

„Pirmą kartą apie tai girdžiu iš jūsų. Savaitgalį Palangoje buvo sezono atidarymas, buvo labai daug svečių, labai daug automobilių. Matyt, savotiškų problemų buvo, tai irgi faktas... Bet ar jums pačiam nėra juokinga? Kaip mano dukra gali disponuoti (tais lapeliais)? Jais disponuoja kažkoks skyrius, ar policija? O juos iškviesti galėjo bet kuris pilietis, kuriam trukdė įvažiuoti ar išvažiuoti transporto priemonė.

Bet man juokas ima, kaip gali paprastas žmogus nedirbantis nei policijoje, nei savivaldybėje turėti tokį lapelį ir klijuoti. Kažkoks nesusipratimas“, - juokėsi verslininkas.

Jis pripažino, kad viešbučio aikštelė yra nedidelė, todėl viešbučio klientams rekomenduoja automobilyje matomoje vietoje palikti savo telefono numerį, kad, prireikus, būtų galima paskambinti.

„Mes mūru stojame už klientus. Jų prašome matomoje vietoje palikti telefonų numerius, kad būtų galima paskambinti. Viskas tvarkoje, gyvename, dirbame ir džiaugiamės gyvenimu. Jokių nesklandumų nebuvo ir viską darome, kad jų nebūtų. Sakau, kad juokas tik ima. Šiame civilizuotame pasaulyje yra mobilūs telefonai, yra kam paskambinti, jei žmogus paliko numerį. Blogiausia, kai žmogus nepaliko, jei išėjo į pliažą.
Tai tas žmogus gali pats kreiptis. Tegu nurodo tikslesnį laiką, kada... Gindami savo klientus mes pažiūrėsime, juk yra kameros, išsiaiškinsime... Mes pradėsime kažkokį tyrimą...“, - žadėjo palangiškis.

Ji nustebino aprašyta situacija. Esą niekas neturi teisės jo privačiame kieme reguliuoti eismo.

„Čia visiška nesąmonė yra. Aš jums atsakau, kaip viešbučio savininkas. Į viešbučio kiemą įvažiuoti galima, parkuoti galima. Nė viena policija, ar Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas kieme esantiems automobiliams klijuoti lapelių negali. Jei mano viešbučio svečiams kieme stovintiems automobiliams kas nors klijuotų lapelius, aš būčiau pirmas, kuris mosikuočiau vėliava ir sakyčiau, gerbiamieji, gelbėkit“, - šmaikštavo verslininkas.

Pažadėjo padėti

Tačiau pokalbio pabaigoje K. Gecas pažadėjo, kad jei jo klientas išties turi nemalonumų su policija, jis stengsis, pagal galimybes, jam padėti.

„Jei tas asmuo pasakytų, kad (tas nusižengimas yra užfiksuotas), tai mes galime labai rimtai užsiimti ir išsiaiškinti, kad čia yra... Ir aš būčiau pirmas, kuris ginčiau šitą žmogų.

Juk atvažiavo į kiemą, kur atvažiuoti galima, pastatė automobilį, kur tai daryti galima. Ir kas turėjo teisę jam užklijuoti lapelį? Tegu tas žmogus man paskambina, jeigu gali, atsiunčia fotofiksaciją šito lapelio. Tada jums perskambinsiu ir pasakysiu, ar tai yra užfiksuota pas pareigūnus, ar ne.

Čia bus sprendimas, o ne pletkų lygis, ne burbulas, kaip jūs sakote, viešojoje erdvėje“, - tvirtai pažadėjo K. Gecas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (363)