„Galima politizuojant pasakyti tokius sakinius. Diskusija vyksta ir Vyriausybė dalyvauja sprendžiant visus klausimus. Žmonės ten dalyvauja ir labai konkrečiai sprendžia klausimus, tai, manau, kad yra gerai atstovaujama. Nemažai susitarimų jau pasiekta ir, manau, tai buvo teisingas sprendimas vien dėl to, kad rytdienai (ketvirtadieniui) galėsime teikti Darbo kodeksą su nemaža dalimi pataisytų straipsnių“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Vis dėlto parlamento vadovas numato galimybę, kad Trišalei tarybai nesutariant dėl darbo santykius reguliuojančių klausimų, šie gali būti sprendžiami Seime.

„Darbo kodeksas yra gyvas dokumentas ir jie (Trišalė taryba - ELTA) toliau galės derinti savo pozicijas ateityje. Po liepos 1 d. bus galima kalbėtis kiekvienu atskiru punktu. Iš aštuonių klausimų liko trys neišspręsti. Svarstysime ir Seime, nieko čia neatsitiks, galbūt labiau reikalingas politinis atstovavimas šiais klausimais ir tada gal spręsime tiktai politiškai, neatsižvelgdami į Trišalę tarybą, ji yra tiktai patariamasis organas“, - teigė V. Pranckietis.

Kaip ELTA jau rašė, ketvirtadienį Seimas plenariniame posėdyje planuoja svarstyti DK pataisas. Antradienį profesinių sąjungų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai Trišalėje taryboje apsvarstė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pateiktus siūlymus naujajam Darbo kodeksui, dėl kurių socialiniai partneriai ankščiau nebuvo sutarę. Pavyko rasti kompromisą dėl laikinojo įdarbinimo, darbo laiko normos, darbo laiko režimo ypatumų dirbant nakties laiku, netesybų ir Trišalės tarybos, nurodoma Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išplatintame pranešime.

Kitas Trišalės tarybos posėdis planuojamas gegužės pabaigoje. Naujasis Darbo kodeksas turi įsigalioti nuo šių metų liepos 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)