Naujausi „Sodros“ duomenys rodo, kad didžiausias atlyginimų vidurkis balandį buvo Jonavos rajone registruotoje nekilnojamuoju turtu (NT) užsiimančioje įmonėje „Renerga-1“. Praėjusį mėnesį trys jos darbuotojai vidutiniškai gavo po 22 100,57 euro „iki mokesčių“.

Antroje vietoje balandį buvo Šiauliuose veikiantis ir konsultacijomis užsiimantis „Šiaulių plento investicijų valdymas“, turintis dešimt darbuotojų. Jų vidutinis atlyginimas siekė 20 318,85 euro „iki mokesčių“.

Trečia vieta teko Vilniuje registruotai „DT Group A/S“ atstovybei. Medienos lentų supirkimu ir eksportu užsiimanti įmonė gegužę turėjo tik du darbuotojus. Balandį jų buvo bent trys, nes „Sodra“ skelbia tik mažiausiai tiek darbuotojų turinčių įmonių atlyginimų vidurkius.

Balandį vidutinis atlyginimas „iki mokesčių“ „DT Group A/S“ atstovybėje buvo 18 046,99 euro.

Tarp didžiausius vidutinius atlyginimus mokančių įmonių balandį buvo ir „Roche Lietuva“, kuri mokėjo 12 640,62 euro. Tačiau tiek gavo tik pagal darbo sutartis dirbantys asmenys.

Pagal autorines ir kitos formos darbo sutartis dirbantys asmenys „Roche Lietuva“ balandį gavo 457,82 euro per mėnesį „iki mokesčių“. Iš „Sodros“ duomenų nėra aišku, kokia 68 įmonės darbuotojų dalis gavo vieno ar kito dydžio vidutinį atlyginimą.

Didelis vidutinis atlyginimas balandį išmokėtas 41 darbuotoją turinčiame koncerne „Achemos grupė“. Dirbantys pagal darbo sutartis ten gavo 12 507,82 euro, o visi kiti – 10 770,84 euro „iki mokesčių“.

Šiauliuose NT vystymu užsiimanti „Minera“ balandį savo šešiems darbuotojams mokėjo vidutinį 12 315,78 euro atlyginimą.

Į didžiausių atlyginimų dešimtuką balandį pateko ir telekomunikacijų įmonė „Huawei Technologies (Vilnius)“. 23 jos darbuotojams išmokėtos vidutinės 11 465,36 euro algos.

Su mediena dirbanti „Granorama“ penkiems darbuotojams balandį mokėjo vidutinį 8 788,79 euro atlyginimą.

Didelėmis algomis praėjusį mėnesį pasižymėjo ir Šiaulių baldininkai „Vibaltpega“. 46 darbuotojų įmonėje išmokėtas 8 265,06 euro vidutinis atlyginimas „iki mokesčių“.

Dešimtoje didžiausių vidutinį algų vietoje balandį buvo didmenine vaistų ir trąšų prekyba užsiimanti „Bayer“. 46 įmonės darbuotojai vidutiniškai gavo po 8 028,22 euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)