Pritraukiant vis didesnį sostinėje gyvenančių dalyvių skaičių, nuspręsta tokius susitikimus rengti ir kituose miestuose. Gavęs pirmąjį pakvietimą atvykti į Kauną, projekto sumanytojas Edvinas Micuta nieko nelaukdamas iškart nusprendė pasinaudoti proga.

Renginys skirtas ne tik verslininkams

Jau tapo įprasta, kad Lietuvoje tokio tipo renginiai vyksta tik verslininkams arba tam tikrų profesijų specialistams. Kaip sako renginio organizatorius, „Kontaktų vakarai“ išsiskiria tuo, kad žmonės neskirstomi pagal statusą, renginys skirtas visiems, ieškantiems naujų idėjų, norintiems praplėsti savo pažinčių ratą, mėgstantiems bendrauti arba norintiems turiningai praleisti vakarą, klausantis įdomios diskusijos pirmoje renginio dalyje: „Niekada negali žinoti, kuris žmogus pakeis tavo gyvenimą, tačiau sėdėdamas namuose jų tikrai nesutiksi“.

Renginį sudaro dvi dalys: pirmoje dalyje vyksta diskusija su kviestiniu svečiu, kuris pasidalina savo sėkmės istorija, o antroje dalyje, pagal registracijos metu atsakytus klausimus, atrinkti dalyviai bendrauja tarpusavyje po penkias minutes.

Paklaustas, kokius svečius pokalbiui į organizuojamą renginį kviečia, E. Micuta teigia, kad kviečia įvairių profesijų atstovus: „Noriu, kad dalyviai išgirstų skirtingas istorijas ir suprastų kaip bendravimas vyksta skirtingose auditorijose ir kodėl svarbu plėsti savo pažįstamų žmonių ratą bei kaip tai gali padėti versle arba asmeniniame gyvenime.“ Kaune vykusiame renginyje, savo istorija bei patarimais dalinosi „Inovacijų centro“ vadovas Gytis Junevičius.

Svečias pateikė savo įžvalgas inovacijų srityje, patarė kaip įgyvendinti naujas idėjas, paverčiant jas sėkmingais projektais ir paneigė mitą, kad nereikia pasakoti apie savo sumanymus. Prieš prasidedant antrajai renginio daliai, „Kontaktų vakarų“ svečias paskatino dalyvius užmegzti naujas pažintis, palygindamas tai su investavimu į ateitį bei pateikdamas savo patirtį užsienio šalyse, kur kontaktų vakarai – įprastas dalykas.

„Renginyje kviečiami dalyvauti tie, kurių istoriją būtų įdomu ir naudinga išgirsti daugeliui žmonių. „Kontaktų vakaruose“ jau spėjo pasisvečiuoti tokie garsūs ir įdomūs žmonės kaip verslininkas, sporto entuziastas Vadimas Zizas, buvęs Vilniaus meras, žurnalistas, verslininkas Artūras Zuokas, nepriklausomo portalo DELFI.LT vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, gamtos fotografas Marius Čepulis, bei projekto My HERO! vienas iš įkūrėjų Alanas“, – vardija pašnekovas.

Dalyvius vienijantis dalykas – motyvacija bendrauti

Paklaustas, kodėl atvyko į „Kontaktų vakarų“ renginį, pirmojo susitikimo Kaune dalyvis Povilas atvirauja: „Patinka nuolat ieškoti naujų žmonių, su jais susipažinti ir ieškoti bendrų interesų, taip sugeneruojamos puikios idėjos, kurios padeda tiek asmeniniam gyvenime, tiek ir profesiniame.“ Tam, kad atvykti į „Kontaktų vakarus“ nebūtina turėti verslo arba būti pasiekus karjeros aukštumų, tačiau vienas dalykas visgi yra privalomas – noras bendrauti.

Tam pritaria ir antrasis renginio dalyvis: „Manau, jog tokio pobūdžio pažintys yra labai naudinga ir vertinga patirtis. Įveikti savo baimes laisvai bendrauti su nepažįstamais žmonėmis yra vienas svarbiausių įgūdžių žmogaus gyvenime, todėl man tai yra begalo svarbu. Ir visada patinka investuoti į save bei tobulėti.“

Paprašytas patarti skaitytojams, kurie nežino kaip užkalbinti nepažįstamą žmogų, pašnekovas teigia, kad svarbu nebijoti. „Dažnai mes savo galvose susikuriame daugybę kliūčių, kurios mus stabdo. Prieš prieidami prie nepažįstamo žmogaus, mes iškarto pagalvojame, o kas bus jeigu tas žmogus nenorės su manimi bendrauti arba ką aš jam įdomaus pasakysiu.

Mano patarimas labai paprastas – kiekvieną diena užkalbinkite bent po vieną nepažįstamą žmogų, pasiteiraukite kaip jam sekasi, ką veikia, galbūt pritaikykite kokią įžvalgą pagal esamą situaciją. Pradžioje gali pasirodyti keista, bet po kurio laiko tai jums taps visiškai įprastu dalyku ir tokiu būdu net nepastebėsite kaip išsiplės jūsų pažįstamų/draugų ratas, kaip laisvai jausitės bendraudami su žmonėmis, galbūt net atsikratysite viešojo kalbėjimo baimės.“– pataria „Kontaktų vakarų“ sumanytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)