„Nesuvokiu, kodėl taip pasielgiau“, – sakė dabar jau iš darbo parduotuvėje atleista devyniolikmetė vilnietė Gintarė V.

Jauna mergina, kuriai dar visas gyvenimas prieš akis, šiuo metu yra bedarbė – užsiregistravusi Darbo biržoje laukia pasiūlymų. Tik vargu, ar koks nors darbdavys ją prileis prie pinigų – Vilniaus miesto apylinkės teismas konstatavo, kad Gintarė V. pasisavino darbdavio turtą.

Ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje buvo pradėtas po bendrovės „Sanitex“ pareiškimo, kuriame buvo nurodyta, kad Vilniuje, Ukmergės g. esančioje parduotuvėje „Promo Cash&Carry“ kasininke dirbusi Gintarė V. pasisavino 651,86 Eur.

Sunku suvokti, ką mąstė pinigus paėmusi Gintarė V. – mergina su pinigais išėjo iš darbo vietos ir daugiau į ją nesugrįžo. Kai bendradarbiai jai ėmė skambinti telefonu, mergina neatsiliepė į skambučius, o pasisavintus pinigus išleido, kaip vėliau pati sakė, „savo reikmėms“.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta dabar jau buvusi kasininkė jai pateiktus kaltinimus pripažino visiškai. Per apklausą ji prisipažino, kad pinigus pasisavino parduotuvėje išdirbusi vos dvi savaites.

„Jei kasoje esanti pinigų suma viršija 2 tūkst.eurų, reikėdavo daryti inkasaciją, todėl tądien, kai pinigus pasisavinau, paskambinau vyr. kasininkei ir paklausiau, ar galiu atlikti inkasaciją, – sakė buvusi pardavėja. – Kadangi ji sutiko, susisiekiau su apsaugos darbuotoju, kuris mane palydėjo iki kabineto, kuriame vykdoma inkasacija.

Priėjusi prie vyr. kasininkės atidariau kasos stalčių ir pradėjau išiminėti pinigus. Kai iš kasos stalčiaus išėmiau pinigus 50 eurų nominalo kupiūromis, pastebėjau, kad vyr. kasininkė į mane nekreipia dėmesio, todėl dalį kupiūrų greitai įsikišau sau į kišenę, o paskui su pasisavintais pinigais pasišalinau iš parduotuvės.“

Paklausta, kodėl taip pasielgė ir kiek laiko planavo nusikaltimą, Gintarė V. sakė: „Šis sumanymas kilo spontaniškai, aš šiuo metu nesuvokiu, kodėl taip pasielgiau.“

Tuo metu vyr. kasininkė pareigūnams sakė, kad per inkasaciją pinigus atidavusi Gintarė V. nuėjo į prekybos salę nuimti kasos likutį ir žadėjo netrukus sugrįžti.

„Išėjusios kasininkės laukiau apie 5-10 min., bet ji negrįžo, todėl apie įvykį pranešiau apsaugai ir nuėjau ieškoti Gintarės V., tačiau šios niekur nebuvo, – sakė moteris. – Kai apsaugos darbuotojas peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus, buvo pastebėta, kad Gintarė V. išėjusi iš inkasacijos patalpų nuėjo link sandėlio ir nesugrįžo.“

Tiek vyr. kasininkė, tiek apsaugininkas ne kartą bandė Gintarei V. prisiskambinti telefonu, bet ši į skambučius nereagavo.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad kasininkė su savo darbdaviu buvo sudariusi darbuotojo visiškos materialinės atsakomybės sutartį.

„Kaltinamosios Gintarės V. padarytos nusikalstamos veikos aplinkybės aiškios, kaltinamoji iš esmės jų neneigia, o kiti byloje esantys įrodymai, liudytojų parodymai, kaltinamosios sudaryta visiškos materialinės atsakomybės sutartis, patvirtina Gintarei V. pateiktų kaltinimų pagrįstumą, – paskelbė baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Ovidijus Ramanauskas. – Kaltinamoji, dirbdama parduotuvės kasininke ir būdama pasirašiusi sutartį dėl darbuotojo kolektyvo visiškos materialinės atsakomybės, pasisavino jos žinioje buvusius ir UAB „Sanitex“ priklaususius 651,86 eurų grynųjų pinigų.“

Anot teisėjo, kaltinamoji žalos buvusiam darbdaviui iki šiol neatlygino, todėl teismas iš jos priteisė pasisavintą pinigų sumą.

Be to, už tai, kad padarė nusikaltimą, buvusiai kasininkei skyrė 14 MGL (527,24 Eur) baudą. Ją leistai sumokėti per tris mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)