Tuo galėjo įsitikinti nuo antradienio iki ketvirtadienio DELFI skaitytojas Tomas, pajūryje derinęs poilsį su darbu.

„Tikrai daug žmonių, buvau nustebęs, kad ir paprastomis dienomis taip – tiek vidutinio amžiaus, apie 40-50 metų, tiek jaunų šeimų su vaikais, taip pat ir senjorų. Kai saulė dingsta, jų kiek mažiau, bet vakarop mieste matosi ir nemažai jaunimo.

Gal jau pasiėmę anksčiau kokias, na, pailsėti prieš sezoną? Matyt, kai pirmas toks atšilimas daug atvažiavo, nes labai gyva“, – pasakojo Palangoje apsilankęs vilnietis.

Jo teigimu, daugiausia poilsiautojų tiesiog vaikštinėja, lankosi parkuose, ant tilto.

„Basanavičiaus gatvėje daugelis kavinių ir restoranų jau dirba, kai kurios dar ruošiasi – sujudimas pastebimas. Beje, pastebėjau, kad čia atsirado ir pora naujų vietų“, – pasakojo Tomas.

Jo teigimu, bene labiausiai pastebima naujovė Palangoje – tai eismo pakeitimai:

„Pirmiausia, tai pasakytina apie Vytauto gatvę. Buvau girdėjęs, kad ten darys vienpusį eismą, bet pamiršau ir tik norėdamas sukti pamačiau naujus ženklus. Teko keisti maršrutą“.

Kaip jau buvo skelbta, dalis šios gatvės bus skirta važiuoti tik viena kryptimi – nuo Šventosios link Klaipėdos arba, paprasčiau, nuo bažnyčios link miesto parko, atkarpoje nuo Druskininkų g. iki S. Dariaus ir S. Girėno g.

Palangos Turizmo informacijos centro laikinoji direktorė Egidija Smilingienė taip pat patvirtino, kad kurorte, jau jaučiamas pagyvėjimas.

„Jaučiasi, kad prasideda kurortinis sezonas. Pačioje Palangoje daug renginių – tiek savaitgaliais, tiek paprastomis dienomis ir šiek tiek oras atšilo – tas irgi vilioja. Tiesiog prasideda po truputį, kas gali ir atostogas jau ima.

Ir ne tik lietuviai. Pas mus jau užsuka svečiai iš kaimyninių šalių – Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos, o šiaip nemažai būna ir iš Vokietijos, ir iš Anglijos, Skandinavijos šalių, visos Europos, taip pat Rusijos“, – kalbėjo vadovė.

Ji džiaugėsi dar viena naujove – Tiškevičių alėja, sutvarkytu taku nuo Kurhauzo link parko.

Oficialiai sezonas Palangoje bus atidaromas paskutinį pavasario savaitgalį – gegužės 26-28 d. kai vyks kurorto šventė „Myliu Palangą 2017“, kurios metu vyks daug kultūros, meno ir sporto renginių, koncertų, taip pat poilsiautojai galės pasigėrėti šventiniu fejerverku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)