Kaip rodo Šveicarijos banko UBS atlikta apklausa, tokios nuomonės laikosi 82 proc. iš 2842 Jungtinės Karalystės, Italijos, Šveicarijos, Japonijos, Honkongo, Singapūro ir Meksikos respondentų.

Daugiausia pesimistų tarp turtingų meksikiečių ir singapūriečių - 84 proc.

Tuo tarpu 51 proc. apklaustųjų nusiteikę optimistiškai, - jų nuomone, situacija, susijusi su asmeniniais finansais, pagerės per artimiausius dvylika mėnesių. Dar 13 proc. respondentų baiminasi, kad padėtis blogės, likusieji nesitiki jokių esminių pokyčių.

Daugiau nei trys ketvirtadaliai milijonierių mano, kad emocijos šiuo metu turi daug didesnės įtakos viešosios nuomonės formavimui nei faktai.

Dėl informacijos pertekliaus, trukdančio priimti atsakingus sprendimus, skundėsi 68 turtuoliai, o 72 proc. respondentų pareiškė, kad trumpalaikiai veiksniai ir rizikos apsunkina ilgalaikį finansinį planavimą.

Vis dėlto 57 proc. UBS apklausos dalyvių įsitikinę, kad jiems pavyks įveikti sunkumus ir įgyvendinti ilgalaikius tikslus.

Šių metų sausį tarptautinė labdaros organizacija „Oxfam“ paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad 8 turtingiausiems pasaulio milijardieriams priklauso tiek turto, kiek vargingiausiai pasaulio gyventojų daliai, ir perspėjama dėl vis didėjančio skirtumo tarp turtingiausiųjų ir vargingiausiųjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją