DELFI jau rašė, kad penktadienį 4.03 val. Bendrajame pagalbos centre telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad Raseinių rajone, Gabšių kaime dega „Norvelita“ gamybinės patalpos. Į įvykio vietą išsiųstos Raseinių, Tauragės, Jurbarko ir Kelmės ugniagesių pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Šiaulių apskrities policijos komisariatui.

Norvegijos ir Lietuvos įmonė „Norvelita“ – Lietuvoje yra viena didžiausių žuvų perdirbimo įmonių.

Pasak ugniagesių, dega didžiulis lašišų perdirbimo cechas, apie 10 tūkst. kvadratinių metrų. Dega plastikinės pakuotės.

Priežastis dar nežinoma

J. Kenstavičius DELFI sakė, kad gaisro priežastis kol kas nežinoma.

„Jokių minčių nėra, nes praktiškai nauji pastatyti pastatai. Sunku ką pasakyti – naktį gavome pranešimą, kad dega. O taip, žmonės nedirbo, niekas nenukentėjo. Tik tiek, kad suveikė apsaugos sistemos. Nedėkinga, kad tuo momentu buvo vėjas, pagavo stipri liepsna ir galėjo nueiti į pakuočių sandėlį“, – penktadienio rytą kalbėjo jis.

J. Kenstavičius sakė, kad numato didelius nuostolius dėl kilusio gaisro.

„Pastatai yra viena kaina, bet ten dar yra pakuotės, viskas, o dar reikia tuos likučius pažiūrėti. Yra ir įrangos. Aišku, nuostoliai didžiuliai ir sumos irgi nemažos“, – sakė jis.

„Norvelitos“ savininkas taip pat sakė, kad įmonės turtas buvo apdraustas.

„Sodros“ duomenimis, įmonėje dirba 673 darbuotojai, vidutinis jiems mokamas atlyginimas kovą buvo 747,95 euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)