„Mes šiandien turėjome labai protingą ir gerą pokalbį Kultūros komitete apie tai, kad iš tikrųjų festivalių rengėjai kažkokių tai pretenzijų įstatymų leidėjams dėl priimamų sprendimų nebegali turėti, o jų abejonė dėl amžiaus, nuo kada galima įsigyti, visiškai nebe festivalių rengėjų klausimas ir čia kiekvienas gali turėti savo nuomonę“, – žurnalistams trečiadienį sakė Kultūros komiteto pirmininkas R. Karbauskis.

Jis patikino, kad išimčių festivaliams nebus daroma ir dėl alkoholio reklamos.

„Mes turime aiškią politinę nuostatą – alkoholio reklama bus draudžiama. Jeigu šnekant apie festivalius, tai ten ne alkoholio reklamos klausimas, o prekybos alkoholiu festivaliuose ir renginiuose, kurie yra mokami ir aiškiai apriboti“, – žurnalistams trečiadienį sakė jis.

Renginių organizatoriams paskelbus, kad planuojami alkoholio draudimai sugriaus festivalius arba privers juos išsikelti į užsienį, sveikatos apsaugos ministras „valstietis“ Aurelijus Veryga su grupe parlamentarų pasiūlė išimtis: renginiuose, į kuriuos reikia pirkti bilietus, alkoholiniai gėrimai draudžiami nebūtų.

Pagal siūlymą, masinis reginys būtų „šventė, festivalis ar kitas didelei žmonių grupei skirtas renginys, kurį organizuoja valstybės ar savivaldybių institucijos ar įstaigos, fiziniai asmenys, juridiniai asmenys ar juridinio asmens statuso neturinčios organizacijos ar jų filialai, suderinę renginio laiką ir jo organizavimo tvarką su reikiamomis savivaldybės institucijomis, ir į kurį patekimas yra nemokamas ir nėra ribojamas“.

Tačiau festivalių organizatoriai dvejojo, ar alkoholio nebus mėginama uždrausti poįstatyminiais aktais, pavyzdžiui, nesuteikiant laikinų licencijų. Tačiau R. Karbauskis tikino, kad tokių ribojimų nėra planuojama.

„Tokio draudimo arba ribojimo – nėra“, – sakė jis.

Alkoholiniais gėrimais nebus leidžiama prekiauti tokiuose renginiuose, kuriuose žmonės negali išreikšti savo sutikimo dalyvauti, pavyzdžiui, Jūros šventėje lankosi šeimos su mažais vaikais, šalia renginių vietų gyvenantys žmonės, kurie nepirko bilieto ir patys nepasirinko, kad jiems būtų siūlomas alkoholis.

Visuomenininkų iniciatyva Seimui pateiktos Alkoholio kontrolės pataisos taip pat numato riboti prekybą alkoholiu sezoninėse lauko kavinėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)