Pasak organizacijos specialistų, kai kurios darbovietės darbuotojų neinformuoja dėl apsileidimo ar interesų trūkumo, tačiau neretai pasitaiko ir tokių, kurie sąmoningai išnaudoja darbuotojų pasimetimą ir įstatymų neišmanymą.

Praėjusiais metais organizacija padėjo net 10 tūkst. darbuotojų, kurie dėl įvairių priežasčių negavo apmokamų atostogų.

Tarp skirtingų atvejų pasitaikė vyras, kuris penkerius metus 48 val. per savaite dirbo slaugos namuose. Darbdavys teigė, kad naktinėje pamainoje dirbantiems darbuotojams apmokamos atostogos nepriklauso, tad vyras negavo jam priklausančių 8900 svarų sterlingų.

Kitai nukentėjusiai moteriai, dirbančiai pardavimų srityje, darbdavys teigė, kad atostogauti ši galinti tik tuo atveju, jei įvykdo pardavimų planus, tačiau, pasak „Citizens Advice” biuro, tokios iškeltos sąlygos yra nelegalu, o atostogos priklauso visiems darbuotojams.

Įstatymai apibrėžia, kad beveik visiems legaliai dirbantiems darbuotojams priklauso 5,6 savičių apmokamų atostogų per metus. 28 atotogų dienos priklauso daugumai penkias dienas per savaitę dirbančių darbuotojų. Darbdavys į šį laiką gali įtraukti valstybines šventes (angl. Bank holiday).

Puse etato dirbantiems asmenims taip pat priklauso atitinkama dalis mokamų atostogų. Pavyzdžiui, tris dienas dirbantis asmuo per metus turėtų atostogauti 16,8 dienas.

Nereguliariai dirbantys asmenys tikslų atostogų dienų skaičių gali suskaičiuoti vyriausybės puslapyje www.gov.uk.

Svarbu žinoti, kad jei dirbate šešias dienas per savaitę, jums vis tiek oficialiai priklauso tik 28 apmokamų atostogų dienos.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.