Broliai, kilę iš Indijos, kontroliuoja stambaus kapitalo finansų-pramonės grupę „Hindu ja Group“. Jų turtas 2016 metais išaugo 3,2 mlrd. svarų, iki 16,2 mlrd. svarų.

Tarp kitų turtuolių sąraše - ukrainiečių kilmės JAV investuotojas Leonardas Blavatnikas, britų dainininkė Adelė, britų rašytoja Joanne Rowling.

2017 metais, remiantis „The Sunday Times“ reitingu, milijardierių skaičius Jungtinėje Karalystėje išaugo, kaip ir jų turtas. Šiais metais bendras britų turtuolių turtas išaugo 14 proc., nuo 575 mlrd. iki 658 mlrd. svarų.

Be to, šiais metais Jungtinėje Karalystėje, lyginant su praėjusiais metais, užfiksuota 14 milijardierių daugiau. Išaugo ir slenkstinis rodiklis, norint patekti į sąrašą - kas nori patekti į turtingiausių Jungtinės Karalystės žmonių tūkstantuką, 2017 metais turi turėti 110 mln. svarų vertės turto.

Apžvalgininkai prognozavo, kad 2017 turtuolių sąrašas atspindės neigiamą dinamiką dėl Jungtinės Karalystės sprendimo trauktis iš Europos Sąjungos, bet to neįvyko.

Beveik kiekvieno į sąrašą įtraukto verslininko turtas per praėjusius metus išaugo.

„Kol daugelis iš mūsų jaudinosi dėl referendumo rezultatų, dauguma turtingiausių Jungtinės Karalystės žmonių nesijaudino, o toliau didino savo turtus“, - reitingą komentuoja vienas iš jo sudarytojų Robertas Wattsas. Pasak jo, pagyvėjimas akcijų rinkoje paskatino turtuolių turto augimą.

Į sąrašą patenka ne tik britai, bet ir kitų valstybių piliečiai, turintys Jungtinėje Karalystėje nuosavybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)