Pirmajame oficialiame susitikime su Vyriausybės vadovu G. Paluckas tikisi aptarti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą šildymui ir socialines garantijas vaikams.

„Aptarsime politines aktualijas, įvairias iniciatyvas, matyt, ir lengvatas, ir kitus dalykus. Bandysime visą spektrą aspektų apšnekėti – papasakosiu apie mūsų, socialdemokratų prioritetus koalicinėje Vyriausybės programoje ir priemonių plane“, – BNS sakė naujasis socialdemokratų vadovas.

G. Paluckas siūlo, kad lengvatinis PVM tarifas šildymui būtų įtvirtintas visam laikui. Dabar įstatyme numatyta, kad lengvatinis 9 proc. PVM tarifas centriniam šildymui nustos galioti birželio 1 dieną, o po to bus taikomas įprastas 21 proc. mokestis. Opoziciniai konservatoriai lengvatą siūlo pratęsti dar trejiems metams.

Anot partijos vadovo, socialdemokratai taip pat siūlys vaiko garantijų iniciatyvą.

„Tai yra paketas finansinių ir viešųjų paslaugų teikimo priemonių, kurios garantuotų, kad vaikus Lietuvoje galima būtų kokybiškai auginti, kad nereikėtų emigruoti ir kad moterų našta mažėtų, šeimos pareigos būtų logiškai paskirstytos. Apie tai mes pasišnekėsime“, – sakė jis.

Tarp pasiūlymų, anot jo, – neapmokestinamojo pajamų dydžio prilyginimas minimaliai algai, vaiko pinigai visiems auginantiems vaikus, garantija, jog vaikams būtų užtikrintas ikimokyklinis, popamokinis ugdymas, užimtumas vasaros metu.

G. Paluckas socialdemokratų vadovu išrinktas praeitą mėnesį. Jis oficialiai pareigas pradės eiti šį savaitgalį.

Socialdemokratai yra mažesnieji koalicijos partneriai. Jų frakcijai Seime priklauso 19 politikų. Valstiečių žaliųjų frakcijoje yra 56 Seimo nariai.