Moteris kelis dešimtmečius naudojo bendrovės higienos reikmėms skirtą produkciją talko pagrindu, kol gydytojai jai nustatė kiaušidžių vėžį. Talko tiekėja buvo bendrovė „Imerys Talc America“, kuri yra antrinė Paryžiaus „Imerys SA“ įmonė, praneša „Bloomberg“. Teismas nurodė talko tiekėjai sumokėti 100 tūkst. dolerių nukentėjusiai moteriai, informuoja agentūra.

62-ejų metų Lois Slemp kiaušidžių vėžys buvo diagnozuotas 2012 metais, praneša „Bloomberg“. Nuo tada vėžys išplito į moters kepenis. Pasak nukentėjusiosios, ji visus 40 metų naudojo „Johnson & Johnson“ gamybos talko pudrą „Baby's Powder“, taip pat seriją „Shower to Shower“ produktų.

L. Slemp taip pat apkaltino bendrovę tuo, kad jos produktuose buvo asbesto. Pati moteris dėl sunkios ligos teisme dalyvauti negalėjo.

Bendrovės juristas teisme pareiškė, kad „Johnson & Johnson“ produkcija negalėjo sukelti vėžio L. Slemp ir kad asbesto įmonės gaminamuose produktuose nėra.

Prieš bendrovę iš viso paduota apie 2,4 tūkst. analogiško pobūdžio ieškinių, rašo „Reuters“. Bendrovė kaltinama tuo, kad ji neperspėdavo savo klientų dėl to, kad talko pagrindu pagaminti produktai gali sukelti vėžį. Tokiems produktams priskiriama ir garsioji pudra vaikams „Baby Powder“. Taip pat buvo tvirtinta, kad įmonė faktiškai ignoravo tyrimus, kurie sieja vaikams skirtą pudrą ir kosmetiką su talku su kiaušidžių vėžio rizikomis, aiškina „Bloomberg“. Bendrovė neigia bet kokį ryšį tarp talko ir ligos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)