Parduotuvė bus uždaryta sekmadienį – gegužės 7 dieną. Tokį sprendimą prekybos tinklas priėmė dar praėjusių metų lapkritį dėl jos nuostolingumo.

„Mūsų nuostoliai per pastaruosius tris metus ir ribotos augimo Lietuvos rinkoje galimybės neleidžia mums užtikrinti tvaraus pelno. Suprantame, kokį poveikį šis sprendimas gali turėti mūsų darbuotojams Lietuvoje, ir atidžiai įsiklausome į jų nuomonę dėl mūsų ketinimų“, – tuomet teigė „Marks & Spencer“ regiono direktorius Europoje, Kinijoje ir Indijoje Jonathanas Glenisteris.

Toks sprendimas buvo priimtas po išsamios 466 tarptautinių parduotuvių peržiūros.

„Atlikus peržiūrą paaiškėjo, kad bendrovės tarptautinis verslas yra padalytas į dvi dalis: nuosavą verslą, kuris yra nuostolingas daugelyje rinkų, ir pelningą franšizės verslą, pernai atnešusį 87 mln. svarų pelno. 2015 m. „Marks & Spencer“ grupė 10-yje rinkų patyrė 45 mln. svarų nuostolių nuo bendrų 171 mln. svarų pajamų, o kai kuriose rinkose nuostolių patiriama jau 5 metus“, – buvo rašoma pranešime spaudai.

Prieš užsidarymą parduotuvė daugumai prekių paskelbė dideles akcijas, todėl jau prieš daugiau nei savaitę didžioji dalis lentynų buvo tiesiog „iššluotos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)