Puoštis mėgstantis finansininkas, vienas komandos „Force India Formula 1“ savininkų, antradienį stojo prieš Londono teismą, kuris leido jį paleisti už užstatą.

V.Mallya pabėgo iš Indijos 2016 metų kovą, būdamas skolingas daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių valstybiniams bankams, ir yra kaltinamas tų pinigų išeikvojimu.

Vasario pradžioje Indija perdavė Britanijai prašymą jį deportuoti, tyrėjams pareikalavus, kad 61 metų V.Mallya stotų prieš teismą.

Indijos vyriausybės atstovas Santoshas Gangwaras sakė, jog vyriausybė darys viską, kad įtariamasis būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

„Mes nepasigailėsime nė vieno iš esančių mūsų teisinės jurisdikcijos ribose. Nusikaltėlių nebus pasigailėta, – sakė S.Gangvaras žurnalistams Delyje, paskelbusi apie V.Mallya suėmimą. – Mes tikrai sieksime, kad jis būtų sugrąžintas į šalį“.

Tačiau verslo magnatas savo suėmimo nesureikšmino.

„Įprastas Indijos žiniasklaidos sukeltas triukšmas. Šiandien teismas pradėjo svarstyti ekstradicijos prašymą, kaip tikėtasi“, – parašė jis antradienį savo paskyroje „Twitter“.

V.Mallya, garsėjantis savo pomėgiu išlaidauti, įkūrė pasaulinį alaus prekės ženklą „Kingfisher“ ir to paties pavadinimo dabar jau veiklą nutraukusias pavadinimo oro linijas.

Pernai jis pasitraukė iš Indijos aukščiausios lygos kriketo komandos „Royal Challengers Bangalore“ direktoriaus posto, tačiau jam vis dar priklauso „Barbados Tridents“.

Vasario mėnesį Indijos vyriausybė pranešė svarstanti galimybę imtis naujų priemonių į užsienį pabėgusių garsių nusikaltėlių turtui konfiskuoti.

Tą patį mėnesį V.Mallya buvo atleistas iš kompanijos „United Breweries“, kuri anksčiau kontroliavo jo verslo imperiją, valdybos.

Anot kritikų, vyriausybė ne itin stengiasi išspręsti turtingų asmenų, tokių kaip V. Mallya, gaunančių milžiniškas paskolas ir vėliau nesugebančių jas grąžinti, problemą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)