Pastarosiomis savaitėmis vilniečiai piktinosi, kad vienoje svarbiausių miesto gatvių niekas nedirba. Socialiniame tinkle „Facebook“ plito nuotraukos, kuriose užfiksuota išrausta ir aptverta Vilniaus gatvė, bet net ir darbo valandomis darbininkų joje nesimatė.

L. Kvedaravičius sakė ir pats matęs tokių kadrų, bet nuramino, jog nuo ketvirtadienio darbai vyksta dideliu tempu.

„Šiandien jau galime pamatyti kitokių, džiaugsmingų, nuotraukų tame pačiame „Facebook“, – penktadienį DELFI sakė jis.

Rado dujų vamzdį

Vilniaus vicemeras pasakojo, kad ketvirtadienį pats buvo nuvažiavęs į statybos aikštelę, kur rangovai jam pateikė visą informaciją apie darbų eigą.

„Jau įvyko toks aiškesnis dalykas, kad ekspertizė padaryta pirmo sluoksnio užpylimo po tekstilės ir smėlio sutrombavimo. Yra dedamas kitas sluoksnis biotekstilės, pagal projektą dedamas žvyras ir t.t.

Žodžiu, techniniai procesai vyksta ir rangovai puikiai suprasdami šios gatvės svarbą miestiečiams žada labai sparčiai darbus vykdyti ir panašu, kad jie tai daro, nes matome akivaizdžius rezultatus per kelias dienas“, – kalbėjo L. Kvedaravičius.

Pašnekovas pastebėjo, kad Senamiestyje tokie trukdžiai – ne išimtis.

„Yra daug požeminių kabelių, vamzdžių (ten ir dujų vamzdis buvo atkastas), kurių net nesimato gyslinėje sistemoje. Projektavimo metu negalėjo viskas atsispindėti, tik vykdant darbus atsikasamas kažkoks vamzdis, reikia projektą koreguoti ir tai stabdo laike“, – sakė Liberalų sąjūdžio narys.

Jis taip pat tvirtino, jog šiuo metu rangovai nebeturi jokių pastabų dėl projekto ir „dabar darbo frontas yra pilnai atidarytas“.

Linas Kvedaravičius

L. Kvedaravičiaus teigimu, kitą savaitę turėtų prasidėti bortų statymas, betonavimas ir plytelių klojimas.

„Iki birželio 1 dienos iki Labdarių gatvės turi būti viskas padaryta. Iki liepos pradžios likęs etapėlis turi būti padarytas. Gal ir greičiau“, – sakė jis.

Piktina ir verslininkus

Bene daugiausiai nepatogumų dėl tvarkomos gatvės patiria ten paslaugas teikiantys verslininkai.

DELFI jau rašė, kad prieš kurį laiką į visuomenę dėl Vilniaus gatvės remonto kreipėsi salotų baras „Mano Guru“.

Nuo psichoaktyvių medžiagų priklausomiems asmenims į gyvenimą padedanti grįžti įmonė išgyveno sunkius laikus, dėl remonto stipriai sumažėjo klientų skaičius, o apyvarta krito beveik per pusę.

„Mano Guru“ vadovė Reda Sutkuvienė pasakojo, kad jei situacija nesikeis, teks atleisti darbuotojus, o gal net išvis nutraukti veiklą.

Reda Sutkuvienė

Vilniaus gatvėje įsikūrusio baro „Gringo“ direktorius Karolis Paliulis anksčiau sakė, kad nesupranta, kodėl darbai vyksta taip lėtai.

„Vertinu situaciją labai blogai. Aišku, supranti, kad reikalingas remonto laikotarpis, kad atsirastų geri dalykai, bet, manau, kad labai nesėkmingai pasirinktas laikas tokiems darbams. Dabar jau du mėnesius darbai net nevyksta.

Jie buvo vykdomi, bet atėjo šaltas oras ir viskas sustojo. Svarbiausia, kad tuoj atšils orai, ten viskas pažliugs, koks tada laukia vaizdas? Manau, kad blogiausia dar priešakyje. Reikia raginti savivaldybę, kad ji kuo greičiau užsiimtų darbais“, – vasarį sakė jis.

Baigs iki liepos

Apie darbų Vilniaus gatvėje pradžią pranešta praėjusių metų spalį.

„Nuo Gedimino prospekto iki Islandijos gatvės bus visiškai atnaujinta susidėvėjusi gatvės bei šaligatvių danga (apie pusė kilometro), atsiras pakeliami užtvarai atskirsiantys pėsčiųjų zoną nuo Gedimino prospekto iki Labdarių gatvės, atkarpoje nuo Islandijos iki Labdarių gatvės bus įrengta 18 automobilių stovėjimo vietų, atnaujintas apšvietimas“, – pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Vilniaus gatvės važiuojamojoje dalyje turėtų būti paklota apie 165 tūkst. naujų juodo bazalto ir granito trinkelių, apie 97 tūkst. (du trečdaliai) likusių dar geros būklės trinkelių turėtų būti perklotos iš naujo.

Apie 20 tūkst. senų nusidėvėjusių šaligatvio plytelių turėtų būti pakeistos naujomis granito plytelėmis bei įrengti nauji granito borteliai. Atnaujinant gatvę, turėtų būti sutvarkytos ir požeminės komunikacijos: vandentiekis, kanalizacija, keičiami pastatų lietvamzdžiai ir kt. Be to, gatvėje turėtų būti pakeista 15 kelio ženklų ir pastatytos 5 naujos šiukšliadėžės.

Miesto svečių ir vilniečių pamėgtoje gatvėje turėtų būti įrengtas naujas LED apšvietimas su valdymo bei kontrolės sistema, kuri leidžia operatyviai reaguoti į galimus gedimus, nuotoliniu būdu valdo apšvietimo sklaidą ir srautą.

„Šiuolaikiškas modernus apšvietimas ne tik leis taupyti energiją, bet ir suteiks teritorijai erdvinį jaukumą“, – skelbta pranešime žiniasklaidai.

Vasario pabaigoje pranešta apie antrojo Vilniaus gatvės rekonstrukcijos etapo pradžią.

„Pirmajame etape, nuo praėjusių metų spalio iki prasidedant šalčiams, Vilniaus gatvėje buvo sutvarkytos beveik visos požeminės komunikacijos: vandentiekis, kanalizacija, pastatų lietvamzdžiai ir kt. Po žiemos prasidėję antrojo etapo darbai tęsis iki birželio mėnesio, ir vyks nuo Vilniaus g. 12 iki Labdarių gatvės“, – pranešė savivaldybė.

Visus gatvės atnaujinimo darbus planuojama užbaigti iki liepos mėnesio. Vilniaus gatvės rekonstrukcija kainuos apie 1,2 mln. eurų. Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbų rangovė yra įmonė „Hidrostatyba“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)