„Gera naujiena yra ta, kad po šešerių metų lėto augimo pasaulinė ekonomika pagaliau įsibėgėja. Cikliškas atsigavimas leidžia tikėtis daugiau darbo vietų, didesnių pajamų ir klestėjimo“, – Briuselyje kalbėjo K. Lagarde.

„Tačiau tuo pat metu, kai matome įsibėgėjančią ekonomiką, kai kuriose stipriose šalyse galime pastebėti ir abejones dėl ekonominės integracijos bei dėl esminių principų, kurie daugiau nei septynis dešimtmečius yra pasaulinės ekonomikos pagrindas“, – teigė Ch. Lagarde .

Fondo vadovės tonas leidžia manyti, kad TVF balandžio 18 dieną atnaujins savo pasaulinės ekonomikos prognozes. Vasarį buvo prognozuota, kad šiemet pasaulio ekonomika augs 3,4 proc. Tada prognozė buvo grindžiama tuomet dar išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo verslui naudingais planais.

Ch. Lagarde taip pat pažymi, kad su ekonomikos atsigavimu susijusios rizikos išlieka. Pavyzdžiui, pasaulinei prekybai grasinantis protekcionizmas, arba griežtos finansinės sąlygos, kurios gali lemti kapitalo nutekėjimą iš besivystančių šalių.

Galiausiai, TVF vadovė ragino šalis dirbti kartu tam, kad sumažintų per didelį prekybos disbalansą.

„Atsparesnio augimo kūrimas reikalauja daugiau tarptautinio bendradarbiavimo“, – teigė Ch. Lagarde.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)