„Teismas nutraukė bylą kaip nepriskirtiną administracinių teismų kompetencijai, nes šioje byloje nebeliko ginčo objekto. Skundžiamas VMVT 2016 metų rugpjūčio 4 dienos sprendimas veikė ir galiojo tik iki rugpjūčio 30 dienos.

Teismas nevertino to sprendimo teisėtumo ir pagrįstumo, nes nebeliko teisinės galimybės jo panaikinti“, - BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Anot jos, toks VAAT sprendimas per 7 dienas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Judex“ teismo prašė pripažinti neteisėtu pernai rugpjūtį VMVT priimtą sprendimą stabdyti įmonės cecho Kaune veiklą.

Bendrovės mėsos perdirbimo cecho veiklą VMVT sustabdė pernai rugpjūčio pradžioje, išnagrinėjusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktą informaciją bei pačios tarnybos patikrinimo akto medžiagą.

Tuomet šaldytuose produktuose rasta patogeninių bakterijų Salmonella ir Escherichia coli. Cecho veiklą leista atnaujinti beveik po mėnesio - rugpjūčio 30 dieną.

STT įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Šiame tyrime jos buvusiam vadovui Jonui Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba. Teisėsauga taip pat įtaria, kad tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš Rusijos apie „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)