„Matyt, kad pirmiausiai reikėtų ieškoti priežasčių socialinės paramos sistemoje, kuri vis dar neskatina įsilieti į darbo rinką. Žmonės gauna darbo pasiūlymą kur darbo užmokestis nėra toks, kokio jie tikisi, jie mano, kad jiems neapsimoka eiti dirbti. Pašalpų sistema negali pasibaigti žmogui įsiliejus į darbo rinką, turi būti tęstinis mokėjimas ar pereinamasis laikotarpis, kad žmogus galėtų toliau integruotis ir sugebėti pragyventi savarankiškai. Socialinės paramos sistema yra keistina“, - antradienį interviu LRT radijui sakė S.Skvernelis.

Anot jo, norint, kad augtų darbo užmokestis, verslas turi investuoti į atsinaujinimą.

„Reikia, kad verslas turėtų galimybę eksporto rinkose konkuruoti ne pigesne darbo jėga. Kalbant apie darbo našumą, investicijos į procesus, į modernizavimą, technologinį atnaujinimą yra labai svarbu ir tada galima kelti darbo užmokestį“, - kalbėjo premjeras.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, kovo pradžioje nedarbo lygis Lietuvoje buvo 8,8 proc. - per mėnesį jis padidėjo 0,1 proc. punkto, o per metus - sumažėjo 0,4 proc. punkto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)