N. Svidinskis pakomentavo planus įvesti bevizį įvažiavimą trijuose regionuose palei vakarinę Baltarusijos sieną.

Šį variantą ministerija pradėjo svarstyti 2016 m., praneša belta.by.

Ministro N. Svidinskio teigimu, Baltarusija šiuo metu veda derybas su kaimyninėmis valstybėmis. Derybos vyksta dėl trijų regionų: Kotra–Čepkeliai, Ričių ežeras–Silene, Braslavo ežerai–Augsdaugava.

„Derybos juda į priekį. Išsiuntėme bendrų veiklų planus šiuose regionuose kaimyninėms šalims“, – sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad valstybių bendradarbiavimas sudarytų sąlygas laisvai kirsti ieną.

„Jei mūsų gamtiniai ištekliai turi bendrą sieną, turistai jaučia bevizio keliavimo poreikį. Esu įsitikinęs, kad tie, kas lankosi, pavyzdžiui, Lietuvoje, Čepkelių raiste, norėtų pamatyti jo tęsinį Baltarusijos teritorijoje“, – teigė N. Svidinskis.

Jis pabrėžė, kad jau dabar Belovežo girioje besilankantiems turistams nereikia vizos. Tie, kas lankosi Belovežo nacionaliniame parke Lenkijoje, Baltarusijos parko dalyje gali išbūti iki trijų dienų.

Be to, galima įvažiuoti į Baltarusiją be vizos iš Nacionalinio Minsko oro uosto.

„Norėčiau pabrėžti, kad mūsų gamtą norinčių pamatyti turistų 2016 m. padaugėjo 30 proc., lyginant su 2015 m.“, – sakė N. Svidinskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)