Politikas pripažino, kad imigrantų skaičius kartais turi padidėti.

Pirmą kartą D. Davisas prakalbo apie tai, kad imigracija po derybų gali ir nesumažėti.

Būtent dėl imigrantų skaičiaus mažėjimo daugybė britų pasisakė už atsiskyrimą nuo ES. Sekretoriaus teigimu, daugybė sričių tiesiogiai priklauso nuo darbingų migrantų, tad kompanijos turi turėti galimybę atsivežti jų iš užsienio.

BBC televizijoje D.Daviso buvo tiesiai paklausta ar po derybų bus nustatytas imigrantų, galinčių atvykti į šalį, ribos? Jo atsakymas buvo aiškus:

„Ne, matote, didžiausias klausimas šiuo atveju – kaip sugrąžinti migracijos kontrolę JK vyriausybei. Nemanau, kad daugelis prieštarauja pačiai imigracijai. Žmonėms ji reikalinga, tik, žinoma, ji turi būti kontroliuojama.

Imigracija turi būti naudinga tautai, tad kartais mums reikės daugiau, kartais mažiau imigrantų. Viskas vyks būtent taip, kaip bus naudinga ir britams, ir ES piliečiams“, - sakė D. Davisas.

Politikas nepatvirtino, kaip keisis imigrantų skaičius, jų daugės, ar mažės, lyginant su dabartiniais skaičiais. Sekretoriaus teigimu, viskas priklausys nuo vyriausybės sprendimų. Anksčiau konservatoriai pažadėjo sumažinti imigrantų skaičių iki 100 tūkst., tačiau D. Davisas nebuvo tuo tikras.

„Tiesa ta, kad mes turime tinkamai tai suvaldyti. Turime visas industrijas, priklausomas nuo imigrantų, socialinę rūpybą, medicinos sistemą. Mes turime užtikrinti, kad visos jos galėtų funkcionuoti“, - kalbėjo politikas.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.